İmamoğlu ve Yavaş’tan dördüncü açıklama! 7 buçuk milyon oy sayılmadı

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2023 Pazar 7:38 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2023 Pazar 11:55 pm

Türkiye’de seçim heyecanı devam ediyor. Oy sayımı devam ederken Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı’nın verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek vatandaşların bu verilere itibar etmemesi gerektiğini belirtti. Yavaş’ın açıkladığı son verilere göre, Kılıçdaroğlu yüzde 47,42 oyla ilk sırada yer alıyor. Erdoğan 46.80 oranında oy ile Kılıçdaroğlu’nu takip ediyor.

Türkiye’de bugün sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanında oy sayımı devam Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş veriler güncellendikçe son duruma ilişkin halkı bilgilendiriyor. İmamoğlu, Anadolu Ajansı’nın ‘algı operasyonu’ yaptığını belirtirken, Mansur Yavaş, seçimdeki son verileri paylaştı.

Saat 23.36 – DÖRDÜNCÜ AÇIKLAMA!

Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

*Az önce iktidar partisinin sözcüsü benim ’13. cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ sözüme alınganlık gösterdi ve beni eleştirdi. Eleştirebilir saygı duyuyorum ama bu tarif benim inancımla ilgili bir tariftir. Ama saygıya gelince siz seçim bitmeden İstanbul’a bir belediye başkanı tarifleyip ve bütün İstanbul’u ‘kazandı’ diye donattığınız için size karşı şerbetliyiz. Sizin sisteminize güvenmiyoruz ama memleketimizin kurumlarına güveniyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanımızın da açıklamaları var, bütün kurumlara olan güven ifade etti. Ama bir kuruma etmedi, biz de etmedik, etmeyeceğiz de. O da Anadolu Ajansı. 50.01’de neredeyse yarım saat tuttu. Onu bile 49’a talimat alarak indirdi diye düşünmeden edemiyorum.

*Anadolu Ajansı’nı bitkisel hayata soktunuz, canını yediniz bitirdiniz. Onu da biz ayağa kaldıracağız.

*Gördüğünüz gibi, baştan beri yaptığımız açıklamalarla gerçekler ortaya çıkıyor. Yüzde 60’larda başlatılan manipülasyon yüzde 49’lara indi. Ve şu anda sisteme giriş yapılmayan 7 buçuk milyon oy var. Bunlar bizim güçlü olduğumuz sandıklar.

*Göreceksiniz, biz inanıyoruz ki elimizdeki verilerle tüm milletimiz sabah sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu önde görecektir.

*Saat 18.30’dan beri bazı verilere hiç dokunulmadı. İlginç bir kurgu var orada, bunu çözmeye çalışıyoruz.

Mansur Yavaş ise şunları söyledi:

*Anadolu Ajansı ile söylediğimiz sözleri eleştiriyorlar ama haksızlar. Şu ana kadar son 7-8 seçimin tümünden ilk açıklamaların tamamı iktidarın açık farkla önde çıktığı, zaman zaman veri akışının kesildiği yönünde. Bunu yaşadık. Şimdi daha tedbirliyiz, ıslak imzalar üzerinden konuşuyoruz.

*Ankara’da 6 defa, 7 defa hatta 11 defa sayılan bölgeler var. Özellikle Çankaya ve Yenimahalle’de yoğun bir şekilde itiraz var. Ankara’da 4 bin tane, Antalya’da bin tane ıslak imzalı belge bu nedenle elimize gelmedi.

*Bizde ıslak imzalı tutanak oranı yüzde 69.67’dir. Bu 42 milyon oy yapıyor. Bunun 19 milyon 997 bini Sayın Kılıçdaroğlu’nun oyudur, Sayın Cumhurbaşkanı’nın oyu da 19 milyon 286 bindir. Buna göre, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.7, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 46.8’dir. Henüz 60 bin sandığın verisi gelmemiştir.

SAAT 22.36 – ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA!

Ekrem İmamoğlu’nun güncel verilere ilişkin açıklaması şu şekilde:

*Mansur Başkan ile çalışma odamızdayız. Sahada bir kısım kirli süreçler işletilmeye başlandı. Sakın şunu unutmayın: İpin ucu bizdedir. Şu anda sevinmesi gereken Millet İttifakı’dır. Onlar yine nezaketli bir şekilde yerlerinde, süreçleri takip etmeye devam etsinler. Okul önündeki arkadaşlarımız sonuçları tek tek bildirmeye devam etsinler.

*Biz süreci anbean takip ediyoruz. Yaklaşık 10 milyon oy sayılmamış durumda. Bu yüzde 20 demek. Bu toplam oyların yüzde 20’si. Anadolu Ajansı’nın dezenformasyonuna, santim santim, milim milim görüyorum ekrandan.

*Yüzde 50’in üstünde tutmak için gösterdikleri çaba nasıl büyük bir çaba… Hayretle izliyoruz. Anadolu Ajansı bitkisel hayatta bir kurumdur. O kurumu biz ayağa kaldıracağız. Aldanmayın, onlar yalancı insanlardır. Bu kadar net söylüyorum. Bütün bu çabaya rağmen Erdoğan’ın oyları 60’lı seviyelerden 11’e yakını düştü. Erimeye devam etti. Burada istatistikçi arkadaşlar var. Bilişim ekiplerimiz var. Bunlar yüzde 85’e kadar idare edebilirler. Ondan sonra küt diye bariyerleri düşecek.

*31 Mart 2019’u hatırlayalım, 2014’ü hatırlayalım bize bu senaryoyu yaşattılar. Veri akışını nasıl durdurduklarını hatırlayalım. Oyların yüzde 98’i sayılmıştı. Oraya kadar işi idare ettirdiler, yüzde 2’lik kısım seçimin kaderini değiştirdi. Aynı filmi izliyoruz.

*Çıkıp kazandık demelerine şaşırmayın ve inanmayın. Bizi izlemeye devam edin. Bizi bütün milletimiz izlemeye devam etsin. AK Partililer de izlesin. Ben inanıyorum ki onlar da bize inanıyorlar. Elimizdeki veriler seçimin bu şekilde sonuçlanmayacağını bize gösteriyor. Erdoğan’ın oylarının azalacağını, açılmayan sandıklarda Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarının artacağını net gösteriyor.

*Ekranımızda dört beş tane noktadan gelen veriler var. Analiz ederek ilerliyoruz. YSK’dan gelen veriler de var. Ekiplerimiz çalışıyor. Bu oyların hızlıca sisteme girmesi için mücadele ediyoruz. Bu kaynağa göre, sayın genel başkanımızın oyu yüzde 49, Sayın Erdoğan’ın oyu yüzde 45 civarında.

*Bizi izlemeye devam edin. Muhalefetin tarihindeki en yüksek oya eriştiğini, iktidarın da tarihindeki en düşük oya doğru inmeye dönük olduğunu hep birlikte görüyoruz. Değişim kolay değil sancılıdır. Sandık başındaki kardeşlerim, hukukçularım, bilişim sorumlularım, sevgili kardeşlerim oradaki sorumluluğunuza devam edin. Kolay olmayacak. Hatırlayın 2-3 hafta biz o sandıkların üzerinde yattık. 2014’te de Mansur başkan yaşadı bunu.

Mansur Yavaş’ın açıklaması ise şöyle:

*Diyarbakır’da adeta bir miting gibi kalabalık var. Ellerinde çuval verilerin girilmesini bekliyorlar. Çok ümitliyim. Açık açık söylüyorum. Bu verilerin bu şekilde kalması, o ellerinde çuvalla bekleyen insanları yıldırmaya yöneliktir. Sonuna kadar bekleyeceğiz. İnşallah iyi bir sonucu alacağız veya ikinci tura kalacak. Ama son oy sayılıp da YSK’dan liste açıklanana kadar vazgeçmiyoruz.

SAAT 20.54 – İKİNCİ AÇIKLAMA!

Mansur Yavaş’ın ifadeleri şu şekilde:

*Net sonuçları bildiriyorum: 192 bin 169 sandıktan 91 bin 913 sandığın sonucu geldi. Sayın genel başkanımız 47,42 oyla 11 milyon 428 bin 512 oy bize intikal etti. Sayın Erdoğan yüzde 46.80, 11 milyon 278 bin 773 oy almış. Sayın Oğan da 5,33 oy, 1 milyon 283 bin 775 oy almış. Bunların içerisinde Ankara, İstanbul ve İzmir’in büyük ölçüde sandıkları gelmedi. 3 şehirde de öndeyiz. Sayın Kılıçdaroğlu 50’in üzerinde İstanbul’da. Ankara’da da 49’un üzerinde Kılıçdaroğlu, 44 civarında da Sayın Erdoğan. Diğer büyükşehirlerden gelen oylarla da süreci zamanında tamamlayacağımız inanıyoruz.

*Yine bilgilendirmeye de devam edeceğiz.

“ELİMİZDEKİ SİMÜLASYONLARA GÖRE İLK TURDA KAZANABİLİRİZ”

*Yaptığımız simülasyonlara göre, büyük şehirlerden gelen oylarla ikinci tura kalmadan kazanacağımızı düşünüyoruz. Elimizdeki belgeler ıslak imzalı tutanaklar.

* Sayın Erdoğan’ın AA verilerinde bile 51 seviyesine düştü. 1-2 saat içinde 50’nin de altına düşeceğini, bizim de 50’in üzerine doğru gideceğimizi öngörüyoruz.

 Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve bizler buradayız. Elde ettiğimiz veriler iktidarın ciddi bir oy düşüşü olduğunu gösteriyor. Bütün kurumları sağlıklı verileri paylaşmaya davet ediyoruz. Kimsenin halkı manipüle etme hakkı yoktur.

*Hem YSK verileri üzerinden kendi sandıklarımızın verilerini takip ediyoruz. Biz şu anda seyri önde takip ediyoruz. Özellikle ittifak olarak, rakip ittifakın itirazı üzerine sandık verilerimiz engelleniyor. Böyle bir strateji geliştirilmiş. İtirazlar yapılabilir, saygı duyarız. Bir an önce itirazların sonuçlanması ve veri olarak girilmesi lazım.

*Biz yine ister istemez 31 Mart seçimine dönüp bakıyoruz. Belli bir saatten sonra YSK verileri veya bizim verilerimiz veya sağlıklı veri girişlerinin olduğu zeminlerde, süreç olgunlaşmadan milleti aldatmak üzerine, seçimi kazanmak üzerine senaryolar kimse geliştirmesin. Halkımız da buna aldanmasın.

*Sandıktan ne çıkıyorsa, en sağlıklı şekilde nasıl olgunlaşacaksa biz ona razıyız. Kimse bunun aksini iddia edemez biz hiç etmeyiz zaten. Şu anda net olarak söyleyebilirim, biz sürekli çıkış trendi yakalıyoruz, rakibimizin de sürekli bir iniş trendini seyrettiğini görüyoruz. İlerleyen saatlerde ispat edici verilerle karşınızda olacağız.

*Sandık görevlilerimizin sandıkları terk etmemelerini istiyoruz.

SAAT 19:38- İLK AÇIKLAMA!

“YEREL SEÇİMLERDE RAKİBİMİ YÜZDE 83’LE BAŞLATTILAR”

*31 Mart seçimlerinde rakibimi yüzde 83’le başlattılar. Bizim yüksek oy aldığımız sandıklara itiraz edip, kesinleşme diye, kendi işlerine gelen sandıkların akışını yapıyor. Güvenilir hiçbir tarafı yoktur. Mahcup da olmuyorlar.

*2014 seçimlerinde de aynı şekilde, o zamanki AA genel müdürü, televizyonları arayarak ‘sadece bizim sonuçları yayınlayın’ talimatı vermişti.

*Anadolu Ajansı işlevini yerine getirmiyor.

“BİZİM ELİMİZDEKİ VERİLERE GÖRE KILIÇDAROĞLU ÖNDE”

*Bizim elimizdeki verilere göre, açılan sandık yüzde 23.87. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Doğru bilgi buradadır. Başka bir sonuç çıkarsa mutlaka onu da sizinle paylaşacağız.

*Sandık başındaki arkadaşlarımızın ve bizi izleyen vatandaşlarımızın morali bozulmasın. Şu anda öndeyiz.

*Ankara ve İstanbul’da da öndeyiz. Bunu halkımızın bilmesi lazım.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

*Saygıdeğer 13. Cumhurbaşkanımız ve Millet İttifakı adına sizlere sesleniyoruz.

“AA’YA İTİBAR ETMEYİN”

*Her seçimde gördüğümüz manzarayı yaşıyoruz. Yine Anadolu Ajansı vakası gündemde. Halbuki Anadolu Ajansı 31 Mart 2019 seçimlerinde bitkisel hayata girmiştir. O bitkisel hayattan çıkmak için bizim iktidarımızı beklemektedir. AA’nın itibarı sıfırın altındadır. Vatandaşlarımızın asla itibar etmemelerini özenle bildiriyoruz.

*Yerel seçimde İstanbul’daki gerçek sayıları görünce veri akışını kesen Anadolu Ajansı yöneticileri bizim için yok hükmündedir.

*AA dün hem bizlerin, hem de Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında devlet kurumu olmalarına rağmen hiçbir misyonu kendilerine yüklememiştir. Anadolu Ajansı’na inancımızın olmadığı ortadadır.

Faik Öztrak: AA geleneksel manipülasyonunu son kez yapıyor, tablo son derece olumlu

“HER SEÇİMDE YÜKSEK BAŞLAYIP 15-25 PUAN DÜŞÜYORLAR”

*2015 seçimlerinde yine Anadolu Ajansı yüzde 65’le önde başlatıyor. O seçim yüzde 40’la bitiyor. Yani yüzde 25 farkla algı yönetiyor. 2015 Kasım seçimlerinde yüzde 75’le başlıyor, yüzde 49’la bitiriyor. Yaklaşık 26 puan. Yine 2018’de yüzde 67’lere varan oranla başlıyor, yüzde 52’yle bitiriyor. 2019’da ise buna gücü yetmiyor. Yüksek başlıyor ama daha sonra ekranlarını kapattı.

“ORANLARA BAKILIRSA KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI OLACAK”

*Bu oranlara bakıldığında, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ülkemizin bu akşam Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir. Verilere baktığımızda henüz erken. Ama bugün yüzde 57’yle başlayan Anadolu Ajansı’nın ortalama 15-20 puan geride bitirdiği gecelere bakarsak bu akşamı varın siz toplama çıkarma hesabıyla ortaya koyun.

“ERDOĞAN ÇOK DAHA AŞAĞIDA BİR ORANA SAHİP”

*Kesinlikle çok aşağıdalarda bir orana sahiptir Erdoğan. Biz kendi sistemimizle ilgili de verilerimiz var. Kaldı ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayımızın yüksek çıktığı sandıklara itiraz ediyorlar. Bu yüzden sisteme dahil edilmiyor. Yanılgıya sebep oluyor. Bizler buradayız. Birazdan Millet İttifakı’nın liderleri burada olacak ve buradan takip edeceğiz. Tek bir vatandaşımızın bile kandırılmasına ve bu gece mutsuz olmasına fırsat vermeyeceğiz. Yüzünüzde gülümsemeniz baki olsun. Devletimizin görevlileri işine baksınlar, biz onlara güveniyoruz. Her vatandaşımızın oyu bir namustur, ona bir zeval getirmeyeceklerini inanıyorum.

*Bizi izlemeye devam edin. Şu anki sonuçlar sizleri mutlu edecek seviyededir.

Kılıçdaroğlu: Öndeyiz