İmamoğlu: Vatandaşımızı sorgulamak hiçbir yöneticinin haddi olamaz

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 11:38 am - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 11:48 am

İmamoğlu, Hatay’da İBB Emekçileri Lisesi Temel Atma Töreni’nde konuştu. İmamoğlu, “Vatandaşımızı anlamak yerine, vatandaşımıza soru sormak ya da vatandaşımızı sorgulamak hiçbir yöneticinin haddi olamaz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emekçileri Lisesi olarak faaliyete geçecek olan lisenin temel atma törenine katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, “Vatandaşımızı anlamak yerine, vatandaşımıza soru sormak ya da vatandaşımızı sorgulamak hiçbir yöneticinin haddi olamaz. Siyasetin amacı hiçbir ayrım yapmadan herkesin sağlığını, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

İİB, Hatay’da; 6 Şubat depremlerinde zarar gören Kırıkhan Mesleki Eğitim ve Anadolu Lisesi’ni yeniden inşa ediyor. İBB Emekçileri Lisesi olarak faaliyete geçmesi planlanan lisenin temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“6 Şubat belki de ülkemizin en acı günlerinden birisi. Hiçbir zaman unutulmayacak ve unutulmaması gereken bir gün olduğunu biliyoruz. Deprem bölgesinde bir tek vatandaşımız bile unutulduğunu, ihmal edildiğini hissederse bunun hepimizi rahatsız etmesi, milletçe mahçup olmamız gerekir. Hepimizin yüreği dağlanmıştır. Bugün buraya bir yıl sonra geldiğimizde insanlarımızın depremin olduğu saniyede acıyı hala derinden yaşadığını görüyor ve burada bu acının tam da odağında, göbeğinde olan insanlarımızın derin acısını hissetmeye, onu paylaşmaya gayret ediyoruz. Gerçekten unutulduklarını ve devleti yeterince yanlarında görmediklerini hisseden vatandaşlarımız var. Bu en çok da Hatay’da 6 Şubat’tan itibaren bu feryadı dile getiren, anlatmaya gayret eden dostlarımız var. Dolayısıyla buna kulağımızı tıkamak, buna başka bir yorum yapmak hiçbir kamu yöneticisine, hiçbir devletimizin bir biriminin başında olan insana, bana, bize yakışmaz. Biz başımızı öne eğip düşünmesi gereken, biz niçin bu duruma düştük, nasıl buradan daha iyi ayağa kalkabilirdik diye sorgulaması gereken, o sorumluluğa sahip koltuklarda oturan insanlarız. Dolayısıyla aslında 6 Şubat’tan en fazla ders çıkarması gerekenler bu ülkenin yöneticileri ve siyasetçileriyiz. Ve her şeyden önce siyasetin anlamını doğru anlamak ve doğru tarif etmek de zorundayız. Vatandaşımızı anlamak yerine, vatandaşımıza soru sormak ya da vatandaşımızı sorgulamak hiçbir yöneticinin haddi olamaz. Siyasetin amacı hiçbir ayrım yapmadan herkesin sağlığını, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaktır. Siyaset depremlerde hiç kimse ölmesin diye yapmak durumunda olduğumuz bir görevdir. Siyaset, siyasi rakipleri yenmek için yapılmaz. Afetleri, krizleri, vatandaşın yaşadığı zorlukları yenmek için yapılması gereken bir görevdir.

Yeter ki hep birlikte düşünelim, hep birlikte hareket edelim. Afet anlarında bir olalım, birlikte konuşalım, birlikte düşünelim ve afet süreçlerine birlikte çalışalım. Birlikte bütün sorunları giderme yönünde hareket edelim. Bir sefer görev emri gibi davranalım. Kişisel, bireysel çıkar ya da siyasetin bir amacı haline asla getirmeyelim. Bu meseleyi böyle bir üst seviyeye taşıdığımızda hem Hatay’da hem ülkemizin her noktasında başta İstanbul’da çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. “

imamoğlu

İmamoğlu, İBB Emekçileri Lisesi Temel Atma Töreni’nde konuştu.

 

Kaynak: TELE1