İmamoğlu, Tansu Çiller’in neden Kurum’u desteklediğini açıkladı: Ballı börek imar çıkardı

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 12:43 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 1:17 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Çekmeköy’de açıklamalarda bulundu. Yüksek enflasyon ve faiz ile hatırlanan eski Başbakan Tansu Çiller‘in AKP’nin adayı Murat Kurum’a destek vereceğini açıklamasına yanıt veren Ekrem İmamoğlu “Onu niçin desteklediğini biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare arıziye ballı börek bir imar çıkardığı için Şehircilik Bakanı onun için destekliyor. Sarıyer’de 13 bin metre karelik şahsına ait araziye ısrarla imar açtırdı biz de ısrarla dava açtık orayı iptal ettirdik bana diye destek versin destek vereceği yeri biliyor.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Çekmeköy’de vatandaşlara seslenerek, 4,5 yılda yaptıkları hizmetleri ve gelecek dönemde neler yapacaklarını anlattı. Çekmeköy’ü Sancaktepe ve Samandıra’ya bağlayacak olan metro hakkında da açıklama yapan İmamoğlu, hattın 20 gün sonra açılacağının müjdesini verdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

İstanbul’da bazı şeyler artık konuşulmuyor, mesela yapılaşmaya açılan yeşil alanlar kişiye özel imar düzenlemeleri israf ve yolsuzluk 5 yıldır İstanbul’un gündeminden kalktı. Parasızlıktan durmuş metro inşaatları ve su baskınları imtiyazlı insanlar ya da bir kısım kendi ailelerine yakın dernekler vakıflar artık bu şehrin gündeminde yok. İstanbul’u 5 yılda o kadar çok değiştirdik ki onlar çılgın proje diye övdükleri işleri İstanbul’a ne kadar zararlı olduğunu milletimiz gördü.

Bakanlığın Tansu Çiller’in arazisindeki imar kararında görmezden geldiği İBB harekete geçti!

KANAL İSTANBUL GÖNDERMESİ

Hani Türkiye’yi çağ atlatacaktı İstanbul’a şaha kaldıracaktı ya Kanal İstanbul diye projeleri şimdi ağızlarına alamıyorlar farkında mısınız?. Tabi bunlar seçimden önce her renge boyanırlar yeter ki işin hesabı oy olsun. O renk üzerinden insanları aldatmaya çalışırlar bu millet kimi sevmez biliyor musunuz? Aldatanı sevmez bir de sıklıkla aldananı sevmez. Millet bu seçimde aldatana da aldanana da oy vermeyecek. Bunların oyununa gelen kim var ise o insanlarımızı uyaracağız.

Şimdi İstanbul ne konuşuyor 65 km metro yaptığımızı konuşuyor. Halka açılan milyonlarca metrekarelik kent ormanlarını konuşuyor. Şehrimiz ne konuşuyor, bunların aklında bile yoktu, kreşleri yurtları üniversite öğrencilerine verilen yüzbinlerce bursu konuşuyor. Bunların aklına bile gelmeyen kent lokantalarını konuşuyor. Yeni açılan ulaşım hatlarını konuşuyor. Tarihe saygıyı İBB mirası konuşuyor. Onlarca yapılan kütüphanelerimizi konuşuyor. İstihdam ofisiyle 2019’da dalga geçtiler, sizin işiniz mi dediler. İstihdam ofislerinde 180 bin vatandaşımız iş buldu. Anne kart konuşuluyor. 650 bin annenin cebinde anne kart var. İstanbul’u özgürce gezebiliyorlar. Her türlü hizmeti almaya giderken özgürce hareket edebiliyorlar. Bunları nasıl yaptık israfa son verdik ve bu şehre hizmeti getirdik.

SANCAKTEPE METROSU MÜJDESİ

Bakınız her ilçemizi eşit tuttuk o partili bu partili demedik onların kutuplaştırdığı gibi biz yapmadık yapmayız. Bizim terbiyemiz ahlakımız nedir, insanı insan için severiz oyuna partisine bakmayız. O insanın hangi partinden inançtan olduğuna bakmayız. Bizim annemizdir kardeşimizdir, bizim yavrumuzdur gencimizdir. Biz bu şehre eşitlik duygusunu getirdik. Çekmeköye de o eşitlikle hizmet ettik. Bakın durdurdukları yapamadıkları 0 seviyesindeki Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli metrosunun ilk hattını 20 gün sonra açıyoruz. Çekmeköy’ü Sancaktepe ve Samandıra’ya bağlıyoruz 20 gün sonra. Çok tartıştılar Yenidoğan metrosunu biz iptal etmedik. Yenidoğan metrosunu yapılamaz diye Cumhurbaşkanlığı yatırım planı raporu var ama biz onu da yapar hale getirdik. Şimdi ne yapıyoruz biliyor musunuz. Yenidoğan metrosunu Emek’e bağlıyoruz Emek’ten Söğütlüçeşme’ye kadar götüren Anadolu Yakası’na dev yatırımı getiriyoruz. Hem de bunları başaramadığı projesini dahi hazırlayamadıkları işleri biz düzenli hale getiriyor ve başlatıyoruz.

Bakın bu şehirde biz Çekmeköy halkımızın alt yapı konusunda tarihi bir dönemi yarattık. Çekmeköy’de sadece bizim dönemimizde İSKİ’nin yatırımı ne kadar biliyor musunuz 3 milyar lira. Onların 15 yılda yapamadıkları  altı yapıyı biz 4,5 yılda yaptık.

TANSU ÇİLLER’E CEVAP

Bakın dün bir hanımefendi geçmiş dönemlerde bu ülkeye başbakanlık yapmış bi hanımefendi bir açıklama yapmış. Kendisi ekonomiyi perişan etmekte de maharetlidir. Bugünkü gibi 3 haneli enflasyonu yüksek faizleri 90’lı yıllarda yaşatmış birisidir. Hanımefendi desteğini rakibim Sayın Kurum’a demiş. Depremi kentsel çözümü çözermiş, yollardaki trafik problemini çözermiş. Ama onu niçin desteklediğini biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare arıziye ballı börek bir imar çıkardığı için Şehircilik Bakanı onun için destekliyor. Sarıyer’de 13 bin metre karelik şahsına ait araziye ısrarla imar açtırdı biz de ısrarla dava açtık orayı iptal ettirdik bana diye destek versin destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş ben de milletime rant kazandırmak için çalışıyorum.

“O 1 KİŞİYE HESAP VERİR BEN 16 MİLYONA”

Bu kardeşiniz bir Allah’ın kulu diyemez ki 10 yıldır Ekrem İmamoğlu imtiyazlı bir kişiye imar rantı sağladı, ama ben milletime rant da sağlarım hizmet de veririm, milletin parasını millete dağıtmakta marifetliyim. Fark şu o 1 kişiye yakın ben 16 milyona yakınım. O 1 kişiye hesap verir, ben 16 milyona hesap veiririm, O önce 1 kişi memnun mu diye bakar ben 16 milyon insanın yüzüne bakarım mutlu mu diye aradaki fark bu. Dolayısıyla biz kent lokantaları açmaya insanlarımızı mutlu etmeye devem edeceğiz. Biz bu hizmetleri yapamaya insanlarımızın ekonomik sıkıntılarını çözmeye devam edeceğiz. Onların rant kapılarını kapamaya devam edeceğiz.

Tansu Çiller belediyenin mührünü takmadı kaçak inşaata devam etti!

Kaynak: TELE1