İmamoğlu talimat verdi! İTÜ’lü Halit Ayar’ın adı yaşatılacak

Yayın tarihi: 8 Ekim 2019 Salı 1:45 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı 1:45 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi’nde bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden İTÜ mezunu Halit Ayar’ın ailesiyle birlikte cinayetin işlendiği yere gitti. İmamoğlu, Ayar’ın öldürüldüğü noktaya yakın olan Şişhane’deki durağa Ayar’ın adının verilmesi yönünde talimat verdi.

Taksim, İstiklal Caddesi’nde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden İTÜ mezunu Halit Ayar’ın ailesi, Tünel Durağı’nda çocuklarını andı. Aileye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de destek verdi.

Ayar’ın babası Mehmet Ayar, “Olay yerine geldik. Acılarımız tekrar tazelendi. Adalet yerini bulsun istiyoruz” dedi.

Anne Hanife Ayar ise, “Acımız gün geçtikçe katlanıyor. Olayın yaşandığı yere baktığımız zaman böyle bir ortamda nasıl bu olay olur? Benim aklım almıyor” diye konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu, Halit Ayar’ın öldürüldüğü noktaya yakın olan Şişhane’deki durağa adının verilmesi yönünde talimat vererek, “Simgesel bir çalışmayla Halit’in ismini buraya verelim. Gençlere bir mesaj içeriği olsun. Üniversite ile birlikte yaparsak çok iyi olur” dedi.