Ravza Kavakçı haberlerine erişim engeli!

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı 10:38 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2019 Çarşamba 9:48 am

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işe girip aynı gün aldığı burs ile de ABD’ye gitmesine dair atılan tweet ve yapılan tüm haberlere mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

İBB kaynaklarına göre Ravza Kavakçı Kan, 16 Aralık 2008’de Metro A.Ş.’de insan kaynakları uzmanı oldu. Bilgisayar mezunu Kavakçı, işe girdiği gün ABD’ye “siyaset doktorası eğitimine” gönderildi.

İmamoğlu ‘takipteyiz’ demişti… Ravza Kavakçı belediyede işe başladığı gün ABD’ye gitti

İBB ile sözleşmesine göre 6 yıl 8 ay mecburi hizmet yapma şartı getirilen Kavakçı, 2 Eylül 2013’te döndü, iki yıl sonra da milletvekili seçildi. Beş yıllık doktora süresince Ravza Kavakçı Kan’a asgari ücretin bir buçuk katı maaş ödendiği belirtildi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Ravza Kavakçı’ya kötü haber

İmamoğlu “Takipteyiz” demişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Milletvekili Ravza Kavakçı’nın İBB Metro İstanbul personeli olması ve İBB’nin bursuyla Amerika’da eğitim alması” konusundaki soruya, “Hâlâ kadroda görünüyor. Maaş almadığı doğru. Milletvekili seçildiği an itibarıyla maaşının kesildiği doğru. Ama bir gerçeklik var ki 2008’de işe girmiş ve bilgisayar mühendisliği bölümü mezunuyken ABD’ye siyaset bilimi doktorası yapması için burs verilerek gönderilmiş. 5 yıllık eğitim sonrasında da 4 yıl 11 ay mecburi hizmet süresi tanımlanmış. Yani böyle bir mecburi hizmet süresi varken, bunu tamamlayamamış. Tamamlamadan milletvekili olmuş. Dolayısıyla aslında kuruma bu anlamda bir borcu var” cevabını vermişti.

 

 

İmamoğlu, “İşe giriş tarihi ve ABD’ye gittiği o kısa tarihe bakıldığında sizin aklınızda da bir soru işareti oluşuyor mu” şeklindeki soruya ise “Yani elbette anlamlı değil. Bu kurumlar kişilerin kendi inisiyatifiyle yön verebilecekleri ya da yakınlarına dönük birtakım imkânlar tanıyacakları alanlar değil. Hele hele üst kadrolarla ilgili tasarruflarda tümüyle ilgili şeffaflık ve liyakatle yol yürünmesi gereken kamu alanlarıdır. Bunu yapmadığınız takdirde toplumdaki adalet duygusunu ortadan kaldırırsınız, yıkarsınız. Benim için tabii dikkat çekici. Kim olursa olsun, bize gelen her bilgiyi, hangi makamda olursa olsun incelemek bizim sorumluluğumuz dahilinde. Varsa hukuki olarak sürdürülmesi gereken bir takip, onu da yapacağız” şeklinde yanıt vermişti.