İmamoğlu sitem etti: Bu akla yazık!

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2020 Perşembe 1:30 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2020 Perşembe 5:40 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir Sular Vadisi’nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, inceleme yaptığı sırada Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi’nde (BAKMER) çalışan görevlilerin binayı boşaltmalarına sitem ederek, “Bu talimatı veren akla yazık” dedi.

Vadi içinde inşaatı devam eden kreş binasının daha önceden bir derneğin işgali altında olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Anlaştık, uzlaştık. Şimdi orayı, çocuklara kreş olarak hediye ediyoruz. Bunun gibi hediye edeceğimiz çok şey var burada. Bunları İstanbul halkına, Başakşehir’deki halkımıza, komşularımıza kazandıracağız. Bireysel faydayı değil, toplumsal faydayı burada hakim kılacağız” dedi.

Gezinin en ilginç anı ise, vadi içinde faaliyet gösteren Başakşehir Belediyesi’ne ait Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) önünde yaşandı. İmamoğlu’nun geldiğini duyan çalışanlar, merkezi boşalttı. Olaya tanık olan İmamoğlu, tepkisini, “Yazık. Bu talimatı veren akla yazık. Bu, bir talimat. Kim verdi onu, bilemiyorum ama o akla yazık. ‘Çabuk! Boşaltın orayı, İmamoğlu geliyor!’ Böyle bir bakış yani” sözleriyle dile getirdi.