İmamoğlu Sancaktepe’de açıkladı: Şikayet ettim, ilk kez davet ettiler

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 5:19 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 6:34 pm

Sancaktepe’de konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu metro açılışı için ilk kez Ulaştırma Bakanlığı’ndan davet aldığını açıkladı. İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da Sisi üzerinden yüklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe Halk Buluşması’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. İmamoğlu burada metro açılışı için ilk kez Ulaştırma Bakanlığı’ndan davet aldığını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 2019’daki seçim süreci üzerinden yüklenen İmamoğlu “Bunlar U dönüşünü seviyor. 2019’da Sayın Cumhurbaşkanı ‘Binali mi Sisi mi’ diyordu. Güya Sisi ben. 14 Şubat’ta Sevgililer Günü’nde Mısır’a Sisi’nin ayağına gitmedi mi? Herhalde bana oy verecek, öyle düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

AKP’nin İBB adayı Murat Kurum için de “Daha ilk günlerde su kaynattı. Şimdiden birtakım iftiralar uydurmalar başlamış” diyen “Ben 2019’daki rakibim Binali Yıldırım’dan daha memnundum” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Seni üye yapalım?’ diyen AKP’liye cevap

‘AYRIMCILIK YAPMIYORUZ’

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Toplumun ve insanların gündemi değişti. Eskiden birinin kayırmacılığının üzerinden büyükşehir konuşulurdu. Şimdi İstanbul’da ne konuşuluyor? Anne Kart. Bu senin hakkın güzel annem. Milletimize hakkını veriyoruz. İstanbul yurt bulamadığı için evine dönmek zorunda ama İBB’nin yurtlarında kalan öğrencileri konuşuyor. 15 bine çıkaracağız bunu. 100 tane kreş açtık. Bir o kadar daha açacağız. Bu şehir 100 bin üniversite öğrencisine verdiğimiz bursu konuşuyor. Biz milletin parasını millete veriyoruz. Onların aklı şaştı çünkü akıllarında böyle bir şey yoktu. Biz kime oy verdin, nerelisin diye sormuyoruz. Biz her yurttaşı insan olduğu için seviyoruz, kimseye ayrımcılık yapmıyoruz. Yeni dönemde de sevgiyi, kucaklaşmayı artıracağız.

‘İLK KEZ DAVET EDİLDİM, TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Ben ilçe belediye başkanıyken bir kez bile ilçemde İBB Başkanı’nı görmedim. Ben her ilçeye 15-20 defa gittim hem de seçilen belediye başkanını nereye gidiyorsam demokrasi gereği saygı gösterip davet ettim. Ben bu açılışlarda bir partinin törenini mi yapıyorum? Belediye millettin. Belki bir iki defa geldi belediye başkanı. Onun dışında gelmediler. Çünkü alışık değiller. Neredeyse görevim dolmak üzere hiç davet edilmedim biliyor musunuz? Parasını İBB’nin ödediği metro açılışlarına bile davet edilmedim. Ben bu şikayeti yaptım ya… İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Teşekkür ediyorum, vallahi teşekkür ediyorum. Pazartesi oraya gideceğim. Bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. O makamlar onların olduğu kadar benim. İBB Başkanlığı benim olduğu kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar her yerde anlatacağım.

‘BU ŞEHİRDE ADALETİ BİRLİKTE SAĞLAYACAĞIZ’ 

Sancaktepe’de çok güzel işler yaptık. İSKİ’ye tam 2.5 milyarlık yatırım yaptık. Alper başkanımla konuştum. Çok güzel bir yaşam vadisi kazandırdık. Ayazma Vadisi. Bitti bitmek üzere. Sancaktepe’de bazı engellemelere rağmen 4 kreş açtık, 6 tane daha açacağız. Siz Alper Yeğin’i seçeceksiniz o 10 tane daha açacak. Bu şehrin çocuklarını eşitleyemezsek bu devletin adaleti olmaz. Adaleti hep birlikte sağlayacağız.

İmamoğlu, Tansu Çiller’in neden Kurum’u desteklediğini açıkladı: Ballı börek imar çıkardı

‘BİZ ÜÇ SENEDE YÜZDE 90’A GETİRDİK, ONLAR SIFIR ÇEKTİ’

İnsanları ne yazık ki aldatarak başarımızı küçültmeye çalışıyorlar. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu için 2017’de sadece ihale yaptılar. Başka hiçbir şey yapmadılar. Sonra şantiye kurdular. Bu ihalenin iki hattı var. Biri Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli. Bu hat Ulaştırma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na dahil edildi. Kaynak bulamadılar, hiçbir şey yapamadılar. Biz göreve geldik. Tam üç yıl geçmişti, taş yerinden oynamamıştı. Biz kaynağı bulduk, sorunları çözdük ve hızlı bir yolculuğa çıktık. İnşallah Çekmeköy, Sancaktepe ve Samandıra 16 Mart’ta burada açılışını yapıyoruz. Biz üç senede yüzde 90 seviyesine getirdik, onlar üç senede sıfır çekti. Sultanbeyli bölümü yıl sonunda bitiyor. Hayırlı olsun.

Resim

‘YENİDOĞAN’I KADIKÖY’E BAĞLIYORUZ’

Bir de Yenidoğan-Emek bağlantısı var. Bu Cumhurbaşkanı Yatırım Programı onayı alınmadan yapamıyorsunuz. Biz iki defa yazdık, reddettiler. Sonra baktık ki bu hat eksik hat. Şimdi ne yapıyoruz. Yenidoğan’dan Emek’e, oradan Ümraniye’ye, Ataşehir’e, Kadıköy’e giden bir metro projesini bitiriyoruz. Yenidoğan’ı Kadıköy’e bağlıyoruz. Yenidoğan-Emek bağlantısının inşaatını 10 Mart’ta başlıyoruz.

‘HER GECE RÜYASINA GİRİYORUM’

Annemin duası hep karşıma geliyor. Milletin evlatlarıyla İstanbul’u yönetiyoruz. O milletin evlatları sizin evlatlarınız. Onlar eşim, dostum, kızım, oğlum, damadım değil. Milletin evlatları. Benim makamım milletin evlatları. Ben bu seçimde daha güçlü bir yarış beklerdim. Ama ne yazık ki olmuyor. 2019’da ilk seçimi kazandık mı? Seçimi elimizden almaya kalktılar. O dönemde 18 gün İstanbul’u yönetirken ne ‘Bunları 18 günde çıldırtacağım. 5 yılda size söz bunları deli edeceğim’ demiştim. Dediğim oldu. Ya adamlar 5 yıl boyunca sabah kalktılar Ekrem İmamoğlu, akşam Ekrem İmamoğlu. Sözümü geri alıyorum, bir tanesinin muhtemelen her gece rüyasına giriyorum. Benle derdiniz ne? Ben işini yapmaya çalışan, İstanbul’a hizmet etmeye çalışan biriyim.

‘BİNALİ YILDIRIM’DAN DAHA MEMNUNDUM, BU ŞİMDİDEN SU KAYNATTI’

Alper Başkan’la AK Parti standına gittik. Ellerini sıktım, bir hemşerim ‘Gel seni üye yapalım’ dediler. ‘Beni ne kadar seviyorsunuz’ dedim. Şimdi bunu niye anlattım. Bizim yüreğimiz bu kadar zengin. Ben 2019’daki rakibim Binali Yıldırım’dan daha memnundum. Şimdi ki rakibim daha ilk günlerde su kaynattı. Şimdiden birtakım iftiralar uydurmalar başlamış. Sıkışınca herkesin milli duygularını sorguluyorlar. Ben hep ‘Türkiye Cumhuriyeti’nde 86 milyonun inancını da milli duygularını sorgulamaya hakkım yok’ derim. Benim Atatürk’üme, vatanıma, milletime, bayrağıma olan tutkumu sorgulayacak adam daha anasının karnından doğmadı. İşine bak sen onun için su kaynattı. Bunlar daha azıtacaklar biliyorum. Önden söyleyelim de hadlerini bilsinler. Bu kötü sözlere inanmayın.

‘CUMHURBAŞKANI HERHALDE BANA OY VERECEK’

Bunlar U dönüşünü seviyor. 2019’da Sayın Cumhurbaşkanı ‘Binali mi Sisi mi’ diyordu. Güya Sisi ben. 14 Şubat’ta Sevgililer Günü’nde Mısır’a Sisi’nin ayağına gitmedi mi? Herhalde bana oy verecek, öyle düşünüyorum. Saygıdeğer Sisi İstanbul’a gelirse onu ağırlarım onu da söyleyeyim. Bu güzel millet bu ikircikli tavrı, yüksek enflasyonu, yüksek faizi, hiçbir şeye yaramayan emekli maaşını hak etmiyor. Onun işinize bakın. İşinizi ekonomiyi yönetmek. Ekonomiyi batırdınız. Sıkıştılar mı, hemen başka problemler yaratmaya çalışırlar ama biz pabuç bırakmayız. Biz hak, hukuk, adaletten asla vazgeçmeyeceğiz.


‘TAM YOL İLERİ, HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’

Seçim yaklaşıyor, 40 günden az kaldı. Hep birlikte çok çalışmaya, yaptığımız işleri anlatmaya, İstanbul’dan benim, Sancaktepe’den Alper başkanın selamını götürün. Bu ‘Ekrem başkan kimsenin hakkını yemez’ deyin. Partimizin çalışmalarına katılın. Başka partideyseniz İstanbul Gönüllüleri’nin çalışmalarına katılın. Bu seçim milletin seçimi. Sandıklarda görev alacağız. Tam yol ileri diyeceğiz. Sancaktepe hazır mı? Her şey çok güzel olacak. Harikasınız. Kalın sağlıcakla.”

 

Kaynak: TELE1