İmamoğlu: Onlara bakmayın adam kazanamadı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 3:15 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 3:42 pm

Beylikdüzü Semt Pazarı’nı ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sohbet ettiği vatandaşa “Onların demesine bakmayın adam kazanamadı. İkinci turda kazanacağız inşallah” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Semt Pazarı’nı esnafı ziyaret etti, bir vatandaşa 14 Mayıs’ta yapılan seçimler üzerine sohbet etti. Vatandaş “Ne zaman ucuzlayacak bu pazar?” derken, İmamoğlu “Bunları yollayınca” karşılığını verdi. Vatandaş daha sonra “Yolladık ama gitmedik” deyince İmamoğlu, şöyle konuştu: “Daha işimiz bitmedi. İlk turda kazanan yok, ikinci turda… İkinci turda kazanacağız inşallah. Onların demesine bakmayın adam kazanamadı.”

 ‘MAÇA 0-0 BAŞLAYACAĞIZ’

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, seçimin ikinci turu için nasıl bir çalışma yürütecekleri sorusu üzerine şöyle dedi:

“Zaten büyük oranda Türkiye’nin her noktasına güçlü mesajlarımızı verdik. Tabii ikinci tura kaldı. Neticede ilk turun kazananı yok. Bu yeni hükümet sisteminin kazananı olmak için, 50+1 oy almak lazım. Dolayısıyla maça 0-0 başlayacağız. Artı 1 alan da seçimi kazanacak. Bu bakımdan yoğun bir mücadele dönemi, kararlılıkla, son ana kadar… Bir kere herkesin yine sandığa gitmesini arzu ediyoruz. İki; büyük oranda İstanbul’daki hemşehrilerimle birlikte dolaşacağım, gezeceğim, herkesle süreci paylaşacağım. Onlara, yanlış anlaşılmış bir şey var ise, onların izahını yapacağım. Çünkü hükümet, ne yazık ki, yine arzu ettiği bir biçimde inanılmaz bir bilgi kirliliği yarattı. İnsanların üzerine leke atmaya gayret etti. Gerçekleri saptırdı. Yine insanları ne yazık ki; inançlı, inançsız, dinsiz, imanlı, imansız, ‘milliyetçi değil, vatan haini, terörist’ gibi kavramlarla bertaraf etme gayreti içinde oldu. Memleketin insanına o kadar kalıcı zararlar veren bir hükümetle karşı karşıyayız ki. İnsanına hizmetini anlat, başımızın üstünde yerin var. Hizmetini anlatırken, yapamadığın varsa, ‘Daha iyisini yapacağım’ de. Başımızın üstünde yerin var. Ama bırak milletin inancını, dinini, imanını. Bu senin işin değil. Haddin de değil.”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “Türkiye için karar ver” çağrısı

Sinan Oğan kararını açıklayacağı tarihi duyurdu!

‘İLÇE İLÇE DOLAŞACAĞIM’

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Medyanın gücü, devletin gücü; birçok noktada insanlara bu anlatımla etkili olmuş olabilirler. Kandırılmış olabilir halkımız. Siyasi taraftarlıktan bahsetmiyorum. Masum halkımızdan bahsediyorum. Bunların hepsini tane tane anlatacağım. Vatandaşımızı dinleyeceğim. İstanbul’da ama pazarlarda yapacağım bunu ama gençlerle buluşacağım ama emeklilerle buluşacağım. Bazen bir kahvehanede olacağım. İlçe ilçe dolaşacağım. Bugün, Beylikdüzü’nde çok merak ettiğim iki üç şantiyemiz vardı, onları ziyaret ettik Belediye Başkanımızla. Şimdi de bir pazar ziyareti. Sonrasında yine günlük takvimimiz devam edecek.”

‘TRAKTÖRÜN MAZOTUNU BEN PAHALILAŞTIRMIYORUM’

İmamoğlu, 8,5 milyon oy kullanmayan kişinin, kafası karışık olan seçmen kitlesi olduğunu mu düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine şöyle dedi: “Türkiye’de her zaman bir oy kullanmayan kesim var. Bu bazı seçimlerde yüzde 20’ye kadar çıkmıştır. Bu seçimde, yüzde 10’un biraz üzerinde kullanmayan seçmen var. Bu acaba her zaman oy kullanmayan mı? Kafası karışık olan mı? Bunlara bakacağız. Analiz ediyoruz, araştırmalarımız var. Sesimizin ulaşmadığı kitleler olduğunun farkındayız, özellikle ev kadınları konusunda… İşte az önce hemşerimiz anlatıyor. Diyor ki, ‘Geçen pazarda karşılaştık bir kadınla, ‘Tezgahtaki pahalılığın nedeni Büyükşehir Belediye Başkanı’ diye anlatıyor. ‘Anlatıyoruz ona, ama anlamıyor. ‘Hayır’ diyor ‘Bu tezgahtaki pahalılığın sebebi Büyükşehir Belediye Başkanı.’ İşte bunu kim diyor onlara? Onların izlediği ekran. Ablacığım, tarladaki traktörün mazotunu ben pahalılaştırmıyorum. Traktör euroyla, dolarla bu ülkede imal edilip satılıyor. Dövizi ben çıkartmıyorum. Yüzde 100 enflasyonla, milletin cebindeki parayı ben pul etmiyorum. Bütün bunlar hükümetin işi. Ekonomik istikrarsızlık hükümetin işi. Milletin bu ekonominin, enflasyonun altında ezilmesinin sebebi, hükümet. Biz değiliz. Bunları anlatıyoruz, ama demek ki yeterli anlatamamışız. Daha çok anlatacağız. Onları aldatanların esas ekonominin sorumlusu, onları aldatanların esas fakirliğin, yoksulluğun sebebi olduğunu anlatacağız.”

‘MİLLETİ ALDATMADIK. ELİMİZDE NE VARSA ONU SÖYLEDİK’

“Oylara sahip çıkıldı mı?” sorusu üzerine ise İmamoğlu, “Öncü desteklerimiz oldu. Anbean takip ettik. O gece aldığımız verileri paylaştık. Karşı taraf, ‘Efendim, sen yanlış paylaştın’ diyor karşı taraf. Biz, anlık veriyi paylaştık. Dedik ki, ‘Şu anda 1,5 puan öndeyiz.’ Dedik ki, ‘Şu an 1 puan gerideyiz.’ Bunları anlattık. Ama şunu demedik Anadolu Ajansı’nın gösterdiği gibi: 60’a 40 göstermedik ekranı. Bizim anlattığımız bu. Milleti aldatmadık. Elimizde ne varsa, onu söyledik. Sonuçlandı. Şimdi bakıyoruz; kazanan yok. Herkes, bir kişiyi ikna edecek, sandığa getirecek. Herkes, mutlaka oyunu kullanacak. Mutlaka yine görev alıp, sandıkta oyumuzu hep beraber kollayacağız. Kimse şüphe duymasın” diye konuştu.

Muharrem Erkek: Yeni bir maça çıkıyoruz ve 0-0 başlıyor