İmamoğlu: Olmayan bir suç üzerinden yargının mağduruyum

Yayın tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 11:26 am - Güncelleme: 11 Eylül 2024 Çarşamba 11:41 am

YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesi ile ceza alan ve Yargıtay tarafından onanması halinde kendisine siyasi yasak verilmesinin önünün açılacağı davaya ilişkin konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Olmayan bir suç üzerinden yargının mağduru durumundayım. Böyle bir dava olmaz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa Mustafa Itri İlk ve Ortaokulu Kırtasiye Malzeme Dağıtım Töreni’nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan hapse mahkûm edilmesine tepki gösterdi.

Avukatlarının istinaf aşamasındaki dosyaya bir mütalaa sunarak, “kamu görevlisine hakaret” suçunun anayasaya aykırı olduğunu iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaları hakkında konuşan İmamoğlu, “Benim için esas olan şu, net, böyle bir dava olmaz! Bu davanın görüşülmesi bile bu millet için üzülünecek bir durum” dedi. İmamoğlu, “Hukukçularımız kendi içlerinde yorumlayarak bu davanın aslında bir dava olamayacağını söylüyor. Olmayan bir dava olmayan bir suç üzerinden ben suçlu şeklinde yargının mağduru durumundayım” ifadelerini kullandı.

“HİÇ KİMSE MAKAMIN KENDİNE AİT OLDUĞUNU DÜŞÜNMESİN”

İmamoğlu, dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin olarak da açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum ile milletin meselelerini konuştuklarını söyleyen İmamoğlu, “Kendileri çok pozitif bir yaklaşımda bulundular” diyerek teşekkür etti.

“Bundan sonraki süreçte de bu konuşmalarımızın sonuçlanmasını diliyorum” diyen İBB Başkanı, “Hangi husus olursa olsun açık kapı diplomasisi şarttır. Hiç kimse makamın kendine ait olduğunu düşünmesin” sözleriyle iktidara gönderme yaptı. İmamoğlu sözlerinin devamında diğer bakanlardan da talepleri olduğunu belirterek, “Yan yana gelmekten imtina edilmez. Hiç kimse kendisini o makamda temsil etmiyor. Herkes milleti temsil ediyor” sözlerini yineledi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ziyaret

Kaynak: TELE1