İmamoğlu musluğu kesmişti! Dinci vakıfların dosyası savcının masasında

Yayın tarihi: 5 Eylül 2019 Perşembe 12:35 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2019 Perşembe 12:42 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu dernek ve vakıflara aktarılan parayı keserek vakıflarla yapılan protokollerin feshedildiğini duyurmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bütçesinden, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı, TÜGVA’nın da bulunduğu vakıf ve derneklere 357 milyon 453 bin 972 liranın aktarıldığı açıklanmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu dernek ve vakıflara aktarılan parayı keserek vakıflarla yapılan protokollerin feshedildiğini duyurmuştu.

Oda TV’nin haberine göre; Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) protokolleri feshedilen vakıflar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde “şüpheliler” arasında şu vakıf ve isimler yer aldı:

“Kadir Topbaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, Mevlüt Uysal İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, Suçun işlenmesine oylarıyla katkı veren Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Suç işlenmesine onay veren zamanın İl Genel Meclisi üyeleri, Ensar Vakfı Yöneticileri, TÜRGEV Yöneticileri, TÜGVA Yöneticileri, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Yöneticileri, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı, Tespit edilecek diğer Vakıfların Yöneticileri.”

“AKPGİLLERİN TÜM HUKUKSUZLUKLARI İÇİN YARGILANMASI GEREKİR!”

HKP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “İBB Başkanı İmamoğlu’na Çağrımızdır” denilerek “Yerel Seçimler sonrası AKPgillerin kaybettikleri Belediyelerin yaptıkları hukuksuzluklar, vurgunlar, peşkeşler sık sık ülke gündemine gelmektedir. Bu süreçte özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi tüm ülke halkının gündeminde ve takibindeydi ve hala öyle. Çünkü İstanbul demek Türkiye demektir” ifadeleri yer aldı.

HKP’den yapılan yazılı açıklamada, “Halkın Kurtuluş Partisi tarafından halka ait kamu mallarının, haksız ve hukuksuz bir şekilde; bir kısmı çocuklara yönelik taciz, tecavüz haberleri ile gündeme gelen Ortaçağcı gerici özel vakıflara peşkeş çekilmesi ile ilgili olarak Türkiye’nin farklı illerinde, defalarca suç duyurusunda bulunulmuştur. Ancak İmamoğlu tarafından yapılan son açıklama ile “vakıflar” yeniden gündeme gelmiş ve bu peşkeşler ile ilgili yeni deliller ortaya konulmuştur. Bu nedenle bu vurgunları yapanlar hakkında hukuki süreci her zaman olduğu gibi yine HKP başlatmıştır.

Buradan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB yönetimine sesleniyoruz: Sadece hukuksuzlukların, vurgunların, peşkeşlerin ortaya çıkartılması yetmez! Mutlaka ama mutlaka yasal cezai sürecin de başlatılması gerekir! Bu en başta sizin görevinizdir! AKPgillerin tüm hukuksuzlukları için yargılanması gerekir! Şu ana kadar bulunmadıysanız bu ve bundan sonra ortaya çıkartacağınız tüm haksızlıklar için Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmanız gerekir!”