İmamoğlu Murat Kurum’u davetiyeyle yalanladı: Ona postayla yollayacağım

Yayın tarihi: 25 Şubat 2024 Pazar 12:26 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2024 Pazar 8:32 pm

Silivri’de konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisinin Sirkeci’de yapılacak olan açılışa davet edilmediğini iddia eden Murat Kurum’u davetiyeyle yalanladı. İmamoğlu, “Şimdi benim işin kendi kendine davet uyduruyor diyen acemi adaya bunu postayla ileteceğim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri İçme Suyu Yatırımları Açılışı ve Halk Buluşması’nda konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Burası benim en çok önem verdiğim noktalardan biri. 4 buçuk yıla yakın süre içerisinde neler yaptık kısaca anlatacağı. Selim Paşa Alt Geçidi’ni bilirsiniz. Yapmadılar, bitimek bize nasip oldu. Müjdat Kürsü Stadı’nı baştan sona yeniledik. Çevresindeki spor tesislerini sıfırdan yaptık. Kiptaş Silivri 3 ve 4. etaplarında insanlarımıza evlerini teslim ettik. Başkaları gibi yarım bırakmadık. Ne dediysek yaptık.

-İhmali, israfı, ihaneti ortadan biz kaldırdık. Bunların işi ihmal, israf, ihanet; bizim işimiz ise icraat.

-Bizden önce İstanbul’da fazladan imar, rant, birilerine verilen işler konuşuluyordu. Bizim dönemimizde çocuklara kreş, 100 bin gencimizde burs, 5 bin 200 öğrencimize yurt imkanı konuşuluyor. Silivri’deki üreticilerden de bir dönem aldığımız Halk Süt konuşuluyor. Bizim süt dağıtmamızla dalga geçiyorlar. ‘Öyle mega proje mi olurmuş’ diye dalga geçiyorlar. Vallahi de billahi de 250 bin çocuğa süt dağıtan Ekrem amcalarının mega projesi Halk Süt.

-Talanı, rantı bu şehirden söküp attık, şimdi tamamen kovacağız.

-İstanbul’un hiçbir kesimine ayrımcılık yapmadığımız için Silivri bu kadar icraat gördü. Ben bu şehrin insanını birbirinden ayırmadım. İstanbul’un her ilçesini, her siyasi düşünceden, her inançtan, her kökenden vatandaşımızı bir ve eşit gördüğümüz için Silivri da bu kadar hizmet aldı.

ERDOĞAN’A ‘MELEN BARAJI’ GÖNDERMESİ

-Yıllarca İstanbul’a söylenen en büyük yalanlardan birisi içme suyu konusunda söylendi. O büyük israfın, o büyük yalanın adı: Melen Barajı. Hatırlayın 2019’da sayın cumhurbaşkanı o dönemde meydanlarda bana ithafta bulunarak ‘O bilmiyor’ dedi ‘2050 yılına kadar ben İstanbul’un su sorununu çözdüm’ dedi. Melen Barajı’nın bittiğini düşünüyordu. ‘Melen Barajı’nı bitirdik’ dedi. Hatta 2071 yılına kadar su sorunu yaşanmayacak bu şehirde dedi. Ama bu dediler ama Melen Barajı da onların yalanları da bitmedi. Ben seçimden sonra gittim baktım ki duvarları çatlak içerisinde. Şimdi Melen Barajı’nın adını ağzına almıyorlar, tıpkı Kanal İstanbul’un adını ağızlarına almadıkları gibi.

MURAT KURUM’A DAVET YANITI

-Perşembe öğleden sonra bana belediye başkanı bu maili attı. Dijital hali de mailde atıldı. Şimdi benim için kendi kendine davet uyduruyor diyen acemi adaya bunu postayla ileteceğim, utanır mı bilmem. Şimdi maili gördü ya kıvırır. Fatih Belediyesi’ne suçu atıp kaçar gider. Biraz ar etse Erzincan’da 9 kişinin acısını yaşardı. Bunu yapmak yerine magazin programına çıkıp ÇED ile ne alaka demezdi. Nezaketli biriyse özür dilemesi lazım. Ben buradan tekrar edeyim, tarafıma davet yenilenirse ben bu açılışa katılırım. Devletimizin bir açılışına katılmak belediyemizin vazifedir

Bunlar belediyeciliği bilmez, İstanbul’a ihaneti bilir. Kendi söyledi zaten defalarca ihanet ettik diye. 2019’da bunların düzeni bozuldu. O günden beri sürekli yaygara koparmaya çalıştılar. Bu şehre biz hizmeti getirdik.

Akşener’in eski danışmanından İmamoğlu’na seçim şarkısı

Kaynak: TELE1