İmamoğlu: Yalnız hareket etmeyin dediler

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 8:42 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 8:42 pm

‘Suikast girişimi’ haberlerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama geldi. İmamoğlu, valiliğin kendilerini uyardığını söylerken; tutuklama olup olmadığı hakkında bilgileri olmadığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, suikast girişimi haberlerine ilişkin gazeteci İsmail Saymaz’a konuştu. İmamoğlu, valiliğin kendisini “Mümkün olduğu kadar yalnız hareke etmeyin” diyerek uyardığını söyledi.

“Hayatıma normal devam ederken uyarılan artmaya başladı” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Hayatıma normal devam ederken, baktım ki fazla uyarıyorlar. ‘Yalnız berbere gitme’ gibi… Ekipler bekliyordu. Uyarılar sıklaşınca ‘Bir şey mi var ‘ dedim. Böyle bir ihbar ulaştırılınca valiliğe tebliğde bulunduk. Mümkün olduğu kadar yalnız hareket etmeyin’ dediler. Programımı değiştirmedim. ‘Bunlar olur’ diyerek işimize gücümüze devam etti. Evet, böyle bir yazı geldi. Ben yazıyı gördüm. Bana 10-15 gün önce arkadaşlar tebliğini yaptı. Ancak bir kamu görevlisi bire bir beyanda bulunmadı. Günün sonunda görevimizi yerine getirdik.”

“BİR TEHDİT ALMADIM”

“Diğer iddialarla ilgili boyutu bilemiyorum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklama olmadığını söyledi. Onu bilemiyorum. Emniyet’in gönderdiği bir istihbarat dışında bir tehdit almadım.”