İmamoğlu müjdeyi verdi: İETT’ye 50 yeni kadın kaptan daha katılıyor

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 2:31 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 2:33 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı paylaşımla İETT bünyesine Kadınlar Günü’nde alınan bir kararla 50 yeni kadın kaptan daha alınacağını duyurdu.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından “Yapamazlar denmişti, çok da iyi yaptılar. Sayıları hızla artıyor.” notunu düşerek, İETT bünyesine 50 yeni kadın kaptan daha alınacağının müjdesini verdi. İmamoğlu’nun paylaşımına eşi Dilek İmamoğlu’ndan da bir destek geldi. Dilek İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımını alıntılayarak, “Biz kadınlar birbirimize ilham verir, cesaretlenir, her işi yapar, her alanda başarılı oluruz.” ifadelerini kullandı.

“MÜLAKATLARIMIZ BAŞLADI”

İETT Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, “2019 yılında çıktığımız bu yolculukta ilk olarak 10 kadın otobüs şoförünün istihdam ettik. Arkasından 2020 ve 2021 yıllarında da bu çalışmalarımız devam etti ve şu anda  İETT filosunda 49 kadın otobüs şoförü hizmet vermekte. Bugün de 2022 yılı ile ilgili 50 kişilik yeni bir alım planladığımız için mülakatlarımız başladı. Bu sene sonunda sadece kadın otobüs şoförleriyle ilgili 99’a çıkarmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Otobüs şoförü bayılan yolcuyu hastaneye yetiştirdi