İmamoğlu: Metrobüs kazasında şoför ‘ambulans çağırın’ diyerek baygınlık geçirdi

Yayın tarihi: 10 Eylül 2022 Cumartesi 11:39 am - Güncelleme: 10 Eylül 2022 Cumartesi 1:29 pm

İmamoğlu ayrıca, AKP Gençlik kollarının da 'binlerce yaralı var' demesi ve kaza esnasında sırada bekleyen metrobüslere girerek propaganda yapmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "O çocuklarımızın gençlerimizin annelerine babaların seslenmek istiyorum. Yalanın iftiranın siyaset için oy içinde her şeyin mübah olduğunun talimatı verildiği bu Ak Parti'nin teşkilatına çocuklarınıza gençlerinizi emanet etmeyin yollamayın" dedi.

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"Dün yaşadığımız talihsiz bir olay var. Ne yazık ki bir kaza yaşadık metrobüslerimiz bir kaza geçirdi. Hiç istemediğimiz bir süreç yaşadık. Allah korudu ki can kaybımız yok.

Dün 18.30 sıralarında tam pik zamanında bir anda yüz bini aşan insan hatlarımızda yolculuk yapıyor. Burada bir kaza meydana geldi. İki metrobüs kafa kafaya çarpıştı.

Yaklaşık iki saat içerisinde ekiplerimizin müdahalesiyle yol hızlıca açıldı.

Kazada elde ettiğimiz görüntüler ve ses kaydında ortaya çıktı. Şoförün aslında feryat ederek 'kötü oluyorum ambulans çağırıyorum' diyerek aslında baygınlık geçirdiği ve otobüsün direksiyonun yan şeridine kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu belirtmek isterim.

117'ye yakın insan sevk edildiği tabii bunların bir çoğu ayakta tedavi için sevk edildi.

Şu an itibarıyla 10'un biraz üzerinde hastamızın tedavi edilmek için hastanede kaldığını söyleyebilirim. Yaralı sayısı 10 civarında şu an. Onlara da tetkikler yapılıyor. Ameliyatı görünen hastamız yok. Ama bunlarında tetkikleri de yapılıyor. Sadece iki hastamız ameliyat edildi bunlarda şoförlerimiz. Hatta birinin durumu kritik olarak ele alınıştı ama daha hafif bir biçimde çözüme kavuştu.

Aslında deneyimli şoförlerimiz var . Örneğin bu rahatsızlanan şoförlerimiz 2006 girişli ve 2012'den beri İBB'de metrobüs hattında çalışıyor. Ama böyle bir rahatsızlık geçirdiği kendi feryadından bayılma görüntülerden ortada.

Vatandaşlarımız tamamı kurumumuza emanet. İlk andan itibaren sağlıklarıyla" />

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’da kafa kafaya çarpılarak onlarca kişinin yaralandığı metrobüs kazasında şoförün ambulans isteyerek fenalaştığını açıkladı.

Avcılar’da dün (9 Eylül) iki metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 107 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin metrobüslerin sürücüleri olduğu öğrenildi.

Çengelköy, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kaza ile ilgili açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu, kazada ameliyatlık durumda olan kişilerin sadece şoförler olduğunu bildirdi. İmamoğlu, kazanın sebebinin ise bir şoförün feryat ederek baygınlık geçirmesi olduğunu söyledi.

“KÖTÜ OLUYORUM AMBULANS ÇAĞIRIN”

Fenalaşan şoförün 2012’den beri metrobüs şoförlüğü yaptığını belirten İmamoğlu, “Kazada elde ettiğimiz görüntüler ve ses kaydında ortaya çıktı. Şoförün aslında feryat ederek ‘kötü oluyorum ambulans çağırın’ diyerek aslında baygınlık geçirdiği ve otobüsün direksiyonun yan şeridine kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu belirtmek isterim” açıklamasında bulundu.

“OY İÇİN HER ŞEYİN MÜBAH OLDUĞU TALİMATI VERİLEN AK PARTİ TEŞKİLATLARINA ÇOCUKLARINIZI YOLLAMAYIN”

İmamoğlu ayrıca, AKP Gençlik kollarının da ‘binlerce yaralı var’ demesi ve kaza esnasında sırada bekleyen metrobüslere girerek propaganda yapmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, “O çocuklarımızın gençlerimizin annelerine babaların seslenmek istiyorum. Yalanın iftiranın siyaset için oy için  her şeyin mübah olduğunun talimatı verildiği bu Ak Parti’nin teşkilatına çocuklarınıza gençlerinizi emanet etmeyin yollamayın” dedi.

İmamoğlu’nun konuşması şöyle:

“Dün yaşadığımız talihsiz bir olay var. Ne yazık ki bir kaza yaşadık metrobüslerimiz bir kaza geçirdi. Hiç istemediğimiz bir süreç yaşadık. Allah korudu ki can kaybımız yok.

Dün 18.30 sıralarında tam pik zamanında bir anda yüz bini aşan insan hatlarımızda yolculuk yapıyor. Burada bir kaza meydana geldi. İki metrobüs kafa kafaya çarpıştı.

Yaklaşık iki saat içerisinde ekiplerimizin müdahalesiyle yol hızlıca açıldı.

Kazada elde ettiğimiz görüntüler ve ses kaydında ortaya çıktı. Şoförün aslında feryat ederek ‘kötü oluyorum ambulans çağırın’ diyerek aslında baygınlık geçirdiği ve otobüsün direksiyonun yan şeridine kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu belirtmek isterim.

117’ye yakın insan sevk edildiği tabii bunların bir çoğu ayakta tedavi için sevk edildi.

Şu an itibarıyla 10’un biraz üzerinde hastamızın tedavi edilmek için hastanede kaldığını söyleyebilirim. Yaralı sayısı 10 civarında şu an. Onlara da tetkikler yapılıyor. Ameliyatı görünen hastamız yok. Ama bunlarında tetkikleri de yapılıyor. Sadece iki hastamız ameliyat edildi bunlarda şoförlerimiz. Hatta birinin durumu kritik olarak ele alınıştı ama daha hafif bir biçimde çözüme kavuştu.

Aslında deneyimli şoförlerimiz var . Örneğin bu rahatsızlanan şoförlerimiz 2006 girişli ve 2012’den beri İBB’de metrobüs hattında çalışıyor. Ama böyle bir rahatsızlık geçirdiği kendi feryadından bayılma görüntülerden ortada.

Vatandaşlarımız tamamı kurumumuza emanet. İlk andan itibaren sağlıklarıyla ilgilenip evlerine götürdük. Vatandaşlarımızı hastanelerde ziyaret etti.

Bu sabah itibarıyla İBB’nin teftiş kurularını hem de İETT’nin soruşturmasının başlattığımızı eğer bir ihmal bir kusur var ise hangi mevkide olursa olsun gerekli idari uygulamaları yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Ancak üzülerek bir hususa değinmek istiyorum kaza oluyor kazadan çok az bir zaman sonra gencecik çocuklar bir siyasi partinin önlükleri giydiriliyor ve bu önlüklerle yalan ifadelerle bineklerce yaralılar var şöyle trajik durum.. İmamoğlu, İBB ismi kullanılarak kötülemeye iftiraya atılmaya çalışılıyor. Bunla da yetilmiyor  arkada dizilmiş otobüslerin içine girerek o esna da yaralıların olduğu esnada siyasi propaganda yapılıyor.

Birkaç kez izleyip anlamaya çalıştım vicdanım el vermedi üzüldüm.

O çocuklarımızın gençlerimizin annelerine babaların seslenmek istiyorum.
Yalanın iftiranın siyaset için oy içinde her şeyin mübah olduğunun talimatı verildiği bu Ak Parti’nin teşkilatına çocuklarınıza gençlerinizi emanet etmeyin yollamayın.”