İmamoğlu ‘Mahalle Birlikleri’ ile taahhütname imzaladı

Yayın tarihi: 4 Mart 2019 Pazartesi 4:38 am - Güncelleme: 4 Mart 2019 Pazartesi 4:38 am

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 6 maddelik taahhütmanenin altına imza attı.

Kentsel dönüşüm sürecinde örgütlenen ”Mahalle Birlikleri”, İBB Başkan adaylarına ”Bizimle misiniz? Değil misiniz?” başlığıyla, hazırladıkları 6 maddelik taahhütnameyi imzalama çağrısı yaptı. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 6 maddelik taahhütmanenin altına imza attı ve ”O bölgelerde açacağımız ofislerle, sürekli bilgi paylaşan, süreci denetleyen bir pozisyonumuz olacak. Bölgelerde açacağımız ‘Mahalle Meclisleri’ ile vatandaşlarla, hukuk ve imar gibi konularda bilgilendirme yapacak ve her zaman vatandaşın yanında, güvenebileceği bir kurum halini alacak” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki seçim çalışmalarını tamamladıktan sonra soluğu, Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde aldı. Kentsel dönüşüm sürecinde örgütlenen ”Mahalle Birlikleri”nin, ”Bizimle misiniz? Değil misiniz?” başlığıyla, İBB Başkan adaylarına yönelik düzenlediği toplantıya katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, kentsel dönüşüm sürecinde İBB’nin gereken önderliği yapmamasından dolayı vatandaşın sıkıntıya uğradığını belirtti. İmamoğlu, ”Kurumlar, önderlik yapmalıdır. İBB, bu Ankara’nın işi deyip, süreci terk etmemelidir, biz terk etmeyeceğiz. Bir de İmar Barışı diye bir süreç var. Özellikle altını çizmek isterim, handikap olarak önümüzde duruyor. İnsanlar, yapı kayıt belgesine göre, kentsel dönüşüm sürecinde, imar barışından nasıl yararlanacağını bilmiyor. Nasıl bir güvence yaratacak ya da yaratmayacak? Bu konuda da güvence yok. Yapı kayıt belgesiyle vatandaşımızın ortaya koyduğu fedakarlığın karşılığının ne olduğu konusunda bilgisi olmadığı gibi, yapı kayıt belgesinin hukuki bir güvence olmadığı da ne yazık ki ortaya çıkmıştır. Bu da can yakıcı bir durumdur” dedi.

“ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ”

İmamoğlu, kentsel dönüşüm sürecine kendilerinin nasıl yaklaşacağını ise şu sözlerle dile getirdi: ”Biz, yaşadığımız afetleri hafızamızdan çıkarmayacak bir süreci ortaya koyacağız. Rant yaratmak yerine, olayın toplumsal ve psikolojik tarafına bakarak, komşuluk edindikleri mahallede, yaşanabilir bir çevreyi sunmak, kendimize özel bir ilke olacak. Yerinde yaşam garantisi sağlayacağız bir kere. Özellikle yaşayanlarını yerinde koruyarak, imar problemlerini çözerek, tapu sorunu olanlara da mülkiyetini devredecek, ardından da yaşayanlara alternatif çözümler üretecek, gerçekten insani bir süreci sizlerle paylaşacağımızın sözünü veriyorum. Sürüncemeye bırakılmış imar planları ve imar uygulamaları, sizin için bir zulüm olmayacak, özel ekipler kurarak, bir an önce tamamlanması için özel çalışmalar yaptıracağız. Çalışmaların tamamında masanın paydaşı olacaksınız. Kiracıları da mağdur etmeyecek, onların da hak sahibi olduğu konusunda ve özel uygulamalarla ev sahibi olmaları konusunda hassas davranacağız. Uygun fiyatlarla orada varlıklarını koruyacaklarının da sözünü veriyorum.”

“SÜREKLİ BİLGİ PAYLAŞACAĞIZ”

”İBB’nin garantörlüğünü sürece dahil edeceğimizi, vatandaşı da yalnız bırakmayacağımızı belirtmek istiyoruz” diyen İmamoğlu, ”O bölgelerde açacağımız ofislerle, sürekli bilgi paylaşan, süreci denetleyen bir pozisyonumuz olacak. Bölgelerde açacağımız ‘Mahalle Meclisleri’ ile vatandaşlarla, hukuk ve imar gibi konularda bilgilendirme yapacak ve her zaman vatandaşın yanında, güvenebileceği bir kurum halini alacak. Mahalle ve komşuluk kültürünü önemsiyoruz. Bunları sağlayamadığımız taktirde, bir kentte hemşehriilik duygusunun oluşamayacağını da bilmiyoruz” şeklinde konuştu. İmamoğlu, konuşmasını bitirdikten sonra, 6 maddelik taahhütmanenin altına imza attı.