İmamoğlu, Küçükçekmece için talimat verdi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2020 Pazartesi 4:00 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2020 Pazartesi 4:00 pm

Küçükçekmece Gölü’nde yaşanan balık ölümleri üzerine harekete geçen İBB, su ve balık numunelerini detaylı bir analiz için laboratuvara gönderdi. İBB Çevre Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri, yaşanan balık ölümlerinin kaynağına ilişkin detaylı bir rapor hazırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Küçükçekmece Gölü’ndeki balık ölümlerinin sebebini araştırmak için gölden numune aldı. İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile İSKİ ekipleri bölgede incelemelerini gerçekleştirdiği belirtilirken sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.

Küçükçekmece’de balıkları ne öldürdü?

İSKİ, tarafından yapılan açıklamada, “Küçükçekmece Gölü, hiçbir zaman su kaynağı olarak kullanılmamıştır. Göle, yıllar boyunca akan atık su sebebiyle, su kalitesi önemli ölçüde kirlenmiştir. Ayrıca Göl’e, tatlı su kaynağı olan Sazlıdere üzerine DSİ tarafından baraj yapılmasıyla, tatlı su girişi de önemli ölçüde azalmıştır. Bu sebeplerle, Küçükçekmece Gölü’nde zaman zaman mevsimsel olarak oksijen azalmasına bağlı balık ölümleri yaşanabilmektedir. Bu ölümler geçmiş yıllarda da görülmüştür” değerlendirmesi yapıldı.

İMAMOĞLU BÜTÜN BİRİMLERE TALİMAT GÖNDERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili olarak bütün birimlerden, hızla sonuç alacak detaylı çalışmalar yapıp, girişimlerini sonuçlandırmalarını istedi. İmamoğlu, Küçükçekmece Gölü üzerinde hassasiyetle durulması, proje üretilmesinin de altını çizdi.

Küçükçekmece Gölü’nde tedirgin eden görüntü