İmamoğlu karşısında iki kez yenilen Binali Yıldırım: Rakiplerimizin tamamını tuş ettik

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 3:02 am - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 4:01 am

İstanbul‘daki yerel seçimlerde İmamoğlu’na iki kez yenilen AKP’li Yıldırım, “15 sefer mindere çıktık, rakiplerimizin tamamını tuş ettik” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir’de partisinin teşkilat buluşmasında konuşma gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na İstanbul’daki yerel seçimlerde 2 kez yenilen Binali Yıldırım, genel seçimlere 15 ay kaldığını hatırlatarak,”15 sefer mindere çıktık, rakiplerimizin tamamını tuş ettik” dedi. Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

“Yetmedi bir geldiler gittiler, iki geldiler gittiler, üç geldiler gittiler, altı gelsinler, sekiz gelsinler topu gelsin yine de biz varız, meydandayız. Evelallah sandıkta İzmir gereken cevabı verecektir. Onun habercisi buradadır. Ülkemizi dışarıya şikayet edenler, ülkemizin yararına olmayacak her türlü işin içinde olanlara karşı önümüzdeki 2023 seçimlerinde Cumhuriyetin 100. yılında bunlara hak ettikleri cezayı, hak ettiklerini vermeye hazır mısınız? İzmir unutma, unutmayın değerli kardeşlerim 2023 olmadan 2024 olmaz. Değerli kardeşlerim Türkiye deyince 1 sefer değil 3 sefer düşüneceksin. Türkiye büyük bir ülke, bu millet büyük bir millet. Bir kez daha Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye’nin ne kadar büyük olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dünya lideri olduğunu bütün dünya gördü. İşte tarafları bir araya getiren sorunları çözen bölgesel barışı sürdürmek için her ihtimali, her şeyi deneyen, barış isteyen, kardeşlik isteyen samimi bir ülke var. İkircikli davranmayan, ikiyüzlülük yapmayan, harbi olan, bölgede ve dünyada barış isteyen bir ülke var. O ülkenin adı Türkiye’dir. O milletin adı Türk milletidir. O ülkenin liderinin adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

İMAMOĞLU’NA KARŞI 2 KERE SEÇİM KAYBETTİ

AKP’li Binali Yıldırım, 2019 yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun karşısında 2 kere seçimleri kaybetmişti. YSK, seçimlerdeki ilk sonuçları iptal etmiş ve 24 Haziran 2019’da tekrarlanan seçimlerde İmamoğlu, Yıldırım’a 800 bin oydan fazla fark atmıştı.

Kuşköy’e giden Binali Yıldırım’ın ıslıkla zor imtihanı