İmamoğlu, İstanbul’da düzenlenen koronavirüs toplantısını sosyal medyadan öğrendi

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 11:37 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 11:37 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni tip koronavirüs salgınının İstanbul’daki seyrinin konuşulduğu bir toplantı düzenlendiğini açıkladı. Birçok isimin yer aldığı toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olmaması tepki toplarken İmamoğlu’nun toplantıyı sosyal medyadan öğrendiği açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerimizle birlikte, yeni tip koronavirüs salgınının İstanbul’daki seyrine dair bir toplantı yaptıklarını açıkladı. Söz konusu toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olmaması ise dikkat çekti.

T24’te yer alan habere göre İBB yetkilileri, söz konusu toplantıya, İmamoğlu’nun davet edilmediğini söyledi. İmamoğlu’nun toplantıdan haberinin olmadığı ve Koca’nın sosyal medya paylaşımından öğrendiği belirtildi.

CHP’DEN TEPKİ

Söz konusu toplantıya İmamoğlu’nun çağrılmamasına Cumhuriyet Halk Partisi’nden de tepki geldi. CHP’nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada bunun bir skandal olduğu belirtildi. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul’da vaka sayısının Türkiye genelinin %40’ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır.”

Bakan Koca İstanbul’da kalabalığın önüne geçilemediğini itiraf etti