‘İmamoğlu ile görüşen Erdoğan, borcunu ödemek istedi’

Yayın tarihi: 11 Ocak 2019 Cuma 4:45 am - Güncelleme: 11 Ocak 2019 Cuma 4:45 am

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu isteyerek Saray’a çıktı. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, görüşmeye dair yazı kaleme aldı.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu isteyerek Saray’a çıktı. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek kaleme aldığı yazısında,  “Erdoğan Belediye Başkanı olduktan sonra İmamoğlu’nun ailesine ait lokantada yemek yemiş. Ekip hızlıca kalkıp gitmiş ve hesap ödenmemiş.” olduğunu söyledi ve görüşmede Erdoğan’ın “Sana borcumuz varmış, onu da ödeyelim” dediğini ifade etti.

Görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğünü hatırlatan Zeyrek, “Görüşmenin tamamına yakınında İstanbul konuşulmuş bir kere. Erdoğan 1994’te Belediye Başkanı seçildikten sonra bulduğu tabloyu ve ayrılırken teslim ettiği tabloyu anlatmış. İstanbul’a yaptıklarını anlatmış” bilgisini verdi.

Zeyrek, devamında “Görüşmede Erdoğan’ın yatay kentleşme konusundaki sözleri ve ‘Manhattan’ eleştirisi de gündeme gelmiş. Erdoğan, dikey kentleşmeye çok kızdığını vurgulamış” ifadesini kullandı.

“İmamoğlu’nun saygılı, ölçülü ve temiz bir kampanya yapma niyetini dile getirmesi üzerine Erdoğan da ‘öyle olacak’ güvencesi vermiş. Görüşmede bir de geçmiş anısı yad edilmiş” aktarımında bulunan Zeyrek, şunları kaydetti:

Erdoğan Belediye Başkanı olduktan sonra İmamoğlu’nun ailesine ait lokantada yemek yemiş. Ekip hızlıca kalkıp gitmiş ve hesap ödenmemiş. Erdoğan, “Sana borcumuz varmış, onu da ödeyelim” deyince İmamoğlu, “O gönül borcu. Başkan seçildiğimizde, desteğinizi esirgemezsiniz ödeşiriz” demiş. Görüşmenin, siyasetteki bu gerilim atmosferini yumuşatacak önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.