İmamoğlu: İktidar adına mesaj veren vakıflar faaliyetlerini kendi imkanlarıyla yapsın

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 5:52 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 5:52 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı vakıfların iktidar adına ‘derin’ mesajlar verdiğini öne sürerek, “Onlar, faaliyetlerini gitsinler kendi imkanlarıyla yapsınlar. Burası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet noktası. 16 milyon insana ait” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  tarihindeki ilk ‘Kent Lokantası’nı, bugün Çapa’da açtı. Beyaz önlük giyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, lokantanın ilk müşterileri öğrencilerine servisi kendi elleriyle yaptı. Lokantada dört çeşit yemeğin 29 liradan satılacağı belirtildi. 

İBB’NİN KULLANILAN BİR YERLERİ VARSA GERİ ALACAĞIZ

Ekrem İmamoğlu, Kent Lokantası’nın açıldığı mekânın daha önce bir vakıf tarafından kullanıldığını hatırlatan gazetecinin “Vakıfların kullanımındaki alanlar dönüşmeye devam edecek mi” yönündeki sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Biz, kamu yararına olan bütün işlere talibiz. Kimiz biz? 16 milyonun sahibi olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Vakıf deyince, bütün vakıfları zan altında bırakma niyetinde değilim. Ama ne yazık ki toplum tarafından güven duyulmayan, bir aileyi, salt başka kavramları, siyaseti, politikayı hatırlatan ve de özellikle de bundan da geri durmayan… Yani öyle vakıflar var ki bugün siyasi parti adına ya da iktidar adına en derin mesajları vermekten geri durmayan vakıflar var. Onlar, faaliyetlerini gitsinler kendi imkanlarıyla yapsınlar. Ama burası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet noktası. 16 milyon insana ait. Bu bağlamda, yanlış algılar üreten ve tek taraflı bir bakışla -ne yazık ki bazen toplumu bölen- bu tür kurumlara dönük, eğer İBB’nin kullanılan bir yerleri varsa geri alacağız. Almak için mücadele edeceğiz. Oraları dönüştüreceğiz. Bunun adı yurttur; bizim yurdumuz olsun. Bunun adı lokantadır; bizim lokantamız az. Bunun adı başka bir şeydir; bizim olsun. Biz kimiz? 16 milyon İstanbullu. Onun adına bu kavramları üretiyoruz. Hem de beraber üretiyoruz. Bizim insanımızla üretiyoruz. Bizim insanlarımıza sunuyoruz.”

 

Yunanistan’a kaçmaya çalışan Afgan: Bizi dövenlerin hepsi Suriyeli’ydi. Onları bilerek tutuyorlar