Aktroller Sedef Kabaş’a işte bu yüzden saldırıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İGDAŞ’ın çarçur edilen milyonlarını böyle anlattı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı 2:41 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 Salı 3:28 pm

Gazeteci Sedef Kabaş’ın sunduğu ‘Halk İçin Halk Adına’ programının konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu ve gündeme dair soruları cevapladı.

Sedef Kabaş’ın İGDAŞ hakkında sorduğu soruya cevap veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

BORCUNU BİZ ÖDEDİK

Burda az önce verdiğiniz rakam 2 milyar lira ya yakın parayı İGDAŞ’ın içinden çekip İBB ye aktarıldı. Biz gelir gelmez borçlarını ödedik. İGDAŞ ödemesi gerekeni ödemedi o para çarçur edildi biz gelir gelmez o parayı düzenledik ve borcu ödüyoruz. Burada işleyiş olarak sistem olarak bazı taşlar kanuna uygun konmuş olabilir ama bu şehrin milyarlarca lirasının bertaraf edildiği gerçeğini ortandan kaldırmıyor.

HEM HALK HEM İBB KAZANACAK

Bakın büyük paraların nasıl kullanacağı çok önemli. Bakın 3 milyon 750 bin lira çok küçük para bu kadar küçük bir parayla binlerce İstanbullu çiftçiyi dünyanın en mutlu insanı yapıyorsunuz. Bu parayı çiftçiye dağıtıyorsunuz. Hem İBB para kazanacak hem İstanbullu aileler kazanacak hemde İstanbullu çiftçi para kazanacak.

İSTANBUL BAMBAŞKA OLURDU

İstanbul’un bütçesi doğru yönetilseydi bugün bambaşka bir yerde olur. Metro şantiyeleri durmuş bir şehir olmazdı. Az önce dediğim gibi biz bir yandan sorunları çözüyoruz bir yandan sermayeyi düzgün yönetmeye çalışıyoruz. bir yandan da soruşturmalarla uğraşıyoruz.

İŞİ KILIFINA UYDURDULAR

Dediğim gibi al burayı buradan kurumun içine koy oradan yanlış ihalelerle dağıt bunları deşifre etmek toplumun önüne etmek çok kolay değil bazı şeyleri kılıfına uydurmuş olabilirler ama israf yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor.