İmamoğlu: İBB Sözcüler Kurulu makamını kaldırdım, şu an böyle bir makam yok

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:25 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:09 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Florya Kent Ormanı’nda açıklamalar yaptı. İmamoğlu burada yaptığı açıklamada, İBB “Sözcüler Kurulu makamını kaldırdım, şu an böyle bir makam yok. Murat Bey diğer görevlerine devam edecek” dedi

İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

“Bugün ülkemiz en çok borçlanan ülke. Türkiye riskli bir ülke. Risk puanı en yüksek ülkelerden birisi. İstanbul Havalimanı’nın şuursuzca ve fütursuzca taşınmasının bu kente bedellerini anlatmak isterim.”

“BİR ŞEHRİN 10 MİLYAR EURO’SUNU ÇÖPE ATMANIN LÜZUMU YOK”

“Bu havalimanına hala toplu taşıma ile gidemiyoruz.  Atatürk Havalimanı ile ne düşünüyorsunuz diye bize de göreve geldiğimiz zaman soruldu. Şu anda bizim elde ettiğimiz rakamlara göre İstanbul Havalimanı’nın yapacağı ek imalat 5 Milyar Euro’nun üzerinde. Atatürk Havalimanı’nın mevcut değeri ise 4 milyar Euro’nun üzerinde. Deniyor ki biz burayı kullanmayacağız, ek bir havalimanını kullanacağız.”

“Bu 5 milyar Euro’yu çöpe atacağız demek. Bu dünyanın en çok borçlanan ülke olarak akıllıca değil. Bu şehrin 10 Milyar Euro’sunu çöpe atmanın lüzumu yok.”

“Bir devletin aklı böyle olabilir mi. Bugün böyle yarın böyle. Daha ortada bir ihale yokken havalimanı kırılıyor. İnsanları tahrik etmek istiyorsunuz. Milletin gözü önünde, neredeyse 110 yaşındaki bir havalimanını yıkmayı keyifle anlatıyorsunuz.”

“Bir şehrin planlanması bir avuç insanın iradesi ile mi olacak? Mecidiyeköy Meydanı için bile biz herkesin fikrini aldık, yarışmalar düzenledik. Ya gelin uzmanlar Atatürk Havalimanı’nı uzmanlara soralım, ama yok. Biz de uzmanları dinledik.  Ankara’da oturmuşlar Atatürk Havalimanı’nı kıtır kıtır doğrayalım. Böyle pervasızca bir şeye giriştiler. Burada mutlak bir çıkar haritası var. Bunu adı ne bilemem ama bunda bir çıkar yolculuğu var.”

“Zamanız geldi gidiyorsunuz. Bırakın milletin iradesine saygı gösterin. Aynen bir dahaki seçimde gitmek zorunda kaldığınızda saygı göstermek zorunda kalacağınız gibi. Biz şu anda kötülük ile mücadele ediyoruz. 2023 seçiminde de kötülüğe karşı iyilik kazanacak. Biz iyiliğin tarafındayız.”

SİYASİ YASAK GELECEK Mİ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 1 Haziran’daki kendisi hakkında görülecek davası ile ilgili siyasi yasak gelme ihtimalinin olup olmadığına yönelik şunları söyledi:

“Alınan hukuksuz kararlara rağmen hukuki bir kararın alınacağına inanmak istiyorum. Temennim bu, göreceğiz.”

MURAT ONGUN GÖREVDEN ALINDI MI?

“Sözcülük makamının verdiği sonuçlardan dolayı ben sözcüler kurulu makamını kaldırdım. Şu an böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer görevlerine devam edecek.”

İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı! Murat Ongun, Karadeniz gezisi için ‘tartışmaları önemsemiyoruz’ demişti