İmamoğlu hakkındaki ‘Ahmak Davası’nda gelişme!

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 7:01 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 7:03 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki ‘Ahmak Davası’nda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyanın durumunu sordu. CHP’li Gökhan Günaydın, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin ‘dosya için atama bekliyoruz’ diye cevap vermesine tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen ‘Ahmak Davası’na yönelik paylaşım yaptı.

Günaydın’ın paylaşımında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyanın durumunu yazıyla sormasına ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin de dosya için atama bekliyoruz şeklinde yanıt verdiği görüldü.

Günaydın, “Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen Ahmak Davası’nda, her nedense Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dosyanın durumunu merak edip yazıyla soruyor, İstanbul BAM da dosya için atama bekliyoruz diye cevap veriyor! Yaptıklarınızı biliyor, izliyoruz. Bilin ki, korkunun ecele faydası yok!” diye tepki gösterdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığı davanın gerekçeli kararı açıklanmıştı.

Mahkeme, İmamoğlu’nun “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” dediği açıklama sırasında Süleyman Soylu’nun seviyesine inmeyeceğini ve ona yanıt vermeyeceğini söylediğini, bu yüzden ahmak ifadesiyle Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) kast ettiğinin açık olduğunu kararlaştırmıştı.

Ekrem İmamoğlu Mahir Polat’a mı gönderme yaptı?

Kaynak: HABER MERKEZİ