İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep etmişti, AKP’den yanıt geldi

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı 7:15 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2019 Salı 7:15 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ettiği randevu için bir buçuk ay olmasına rağmen hala yanıt alamadığını söylemişti.

İmamoğlu’nun randevu talebini değerlendiren AKP’li bir yetkili, “Sayın Cumhurbaşkanı, Kadir Topbaş ile de tek başına sık görüşmezdi” dedi.

Erdoğan’dan istediği randevu hakkında konuşan İmamoğlu, “Ben isterdim ki Sayın Cumhurbaşkanı’ndan randevu talep ettim sanırım bir buçuk ay oldu, hala ben bunu yineliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı milletin oyuyla seçildi, ben de İstanbul’un Türkiye’nin en büyük kentinin seçilmiş belediye başkanıyım.

Milletin iradesiyle seçilmiş iki kişi olarak İstanbul’un sorunlarını konuşacağız. Ben bunun için randevu istedim. Bunları konuşacağımıza miting alanlarından böyle göndermeler yapmasının hiçbir anlamı yok. Ben duymadım bile, önemsemiyorum bile çünkü arkamızda kocaman bir millet iradesi var. Millet iradesinin hiçe sayıldığı, hukuka aykırı her şeye de karşıyız” ifadelerini kullanmıştı.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre; İmamoğlu’nun görüşme talebini değerlendiren AKP’den yetkili bir isim, “Sayın Cumhurbaşkanı, Kadir Topbaş ile de tek başına pek görüşmezdi. Belediye başkanları ile birlikte toplu görüşürlerdi. Cumhurbaşkanı yardımcısıyla görüşebilir ya da toplu olarak görüşme olur” dedi.