İmamoğlu, Erdoğan’a verdiği 4 sayfalık mektupta hangi ifadeleri kullandı?

Yayın tarihi: 17 Ocak 2020 Cuma 8:57 am - Güncelleme: 17 Ocak 2020 Cuma 2:09 pm

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat bugün yayınlanan yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği mektubun detaylarına dair yazı yazdı.

Hande Fırat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği 4 sayfalık mektubun detaylarına ulaştığını ileri sürdü. Mektubun detaylarını aktaran Fırat, “4 sayfalık mektup ‘Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ hitabıyla başlıyor. 23 Haziran’dan bu yana hükümet ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ilişkilerinin normalleşmeme nedenlerinin anlatılmak istendiği vurgulanıyor” dedi.

Fırat, yazısında şöyle devam etti:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bu üç konuda bakanların Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgi verdiğini iddia ediyor. Mektupta, bakanlıkların iddiaları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tezleri ve karşılaştığı zorluklar yer aldı. Hem bakanlıklar hem de bürokraside karşı karşıya kaldıkları zorluklar anlatıldı. İmamoğlu, ’Bu sistematik yanlışlıklar hükümet ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki normalleşmeyi engelliyor’ ifadesini kullandı. Talebinin ’Hükümet ile İBB arasında normalleşme sürecine geçilmesi’ olduğunu belirtti. ’İstanbul’un sorunlarını hükümetimizle birlikte çözmek istiyoruz’ temennisi de yer aldı. Mektubun son bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talebini hatırlatarak ’Arzu ettiğiniz her konuda bilgi ve belge sunmaya hazırım’ dedi.

“CUMHURBAŞKANIM”

Hande Fırat, mektupta İmamoğlu’nun Erdoğan’a ‘Cumhurbaşkanım’ diye hitap ettiğini belirterek, “İmamoğlu, son günlerde özellikle bakanların yalan yanlış ifadeleriyle süreci manipüle etme çabalarını, Sayın Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgiler aktardıklarını dile getirdim’ demişti. Kamuoyuna yansıyan bilginin aksine, Kanal İstanbul projesinin neden yapılmaması gerektiğine ilişkin İmamoğlu’nun gerekçeleri mektupta yok. Peki ne var?

Melen Barajı etrafında dönen tartışma.
Şehir hastanesine giden metro hattının durması konusundaki tartışma.
İstanbul’da Kanal İstanbul proje güzergâhındaki arazi hareketliliği tartışması” iddialarında bulundu.

İMAMOĞLU DÜN AÇIKLAMIŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Dün yaptığı açıklamada mektubun içeriğine dair, “İçerik şu; son günlerde özellikle bakanların yalan yanlış ifadeleri ile süreci manipüle etme çabaları, bir gün söyledikleri ertesi gün, ‘İmamoğlu metroyu durdurdu. Hiç arsa hareketi yok. Bizim hiçbir su sorunumuz yok. Melen Barajı sorunu yok’ deyip, Sayın Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgiler aktardıklarını, kendilerine brifing vermek istediğimi dile getirdim. Ben şöyle düşünüyorum: Ben, 16 milyon insanın belediye başkanıyım. Sayın Cumhurbaşkanı da bizim hemşehrimiz ailesiyle beraber. Ben de bu ülkenin en değerli, en büyük kentinin belediye başkanıyım. Dolayısıyla bu hakkımı talep ediyorum, istiyorum, istirham ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’na bunu yazılı verdim. Vicdanıyla, adaletiyle bu daveti bekliyorum kendilerinden. Umarım en yakın zamanda olur” ifadelerini kullanmıştı.

‘NEZAKETSİZ BİR GÜN’

İmamoğlu, toplantıya dair de şunları kaydetti:

“Bugün, ne yazık ki nezaketsiz bir gün olmuştur… Ben zannettim ki, yüksek teknoloji ile ilgili bilişim ile ilgili yazılım ile ilgili Teknoloji Bakanı çıkacak, son beş yılda niçin 107 milyar dolar açık verdiklerini, ihracatla ithalat arasındaki farkın niçin 107 milyar dolar olduğunu açıklayacak, daha çok iş yapmamız gerektiğini söyleyecek, hep beraber bu işi üstlenelim diyecek. Onu demedi. Teknoloji Bakanı, ne alakası varsa bir su yolundan bahsetti. Peşinden, Şehircilik Bakanı keza. Bütün bunlar yanlış ve katılmadığımız bir metot. Dediğim gibi nezaketsiz bir gün yaşanmıştır.”

 

 

 

 

Olaylı Kongre… CHP’li Başkanlar protesto kararı aldı

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a dört sayfalık mektup