İmamoğlu el konulmak istendiğini açıklamıştı! İBB ekiplerini yalılara almadılar

Yayın tarihi: 4 Eylül 2022 Pazar 4:09 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2022 Pazar 4:16 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, el konulmak istediğini açıkladığı İBB’nin en değerli gayrimenkullerinden olan Hatice ve Fehime Sultan yalılarına denetim için gelen İBB ekipleri yalılara alınmadı.

THY‘nin 2009 yılında kiraladığı ve mülkiyeti İBB‘ye ait olduğu belirtilen Ortaköy sahilindeki Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarına İBB Genel Sekreter Yardımcıları Mahir Polat ve Arif Gürkan Alpay’ın da aralarında olduğu ekip Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri girmek istedi. Ekip, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “gasp ederek almayı hesaplıyorlar” dediği THY’nin güvenlik görevlileri tarafından geri çevrildi.

“KAMU GÖREVLİLERİNE ŞU AN BURADA GÖREV YAPTIRILMIYOR”

Girişlerine izin verilmeyen İBB ekibi, denetim izninin verilmemesine karşı tutanak tutarak, suç duyurusunda bulunacakları belirtti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Kamu görevlileri içeri alınmıyor. Boğaziçi İmar, Boğaz’daki her türlü yasa dışı uygulamaya ilişkin, her an her dakika denetleme yapmakla görevli ve sorumlu birimimizdir. Kamu görevlilerine şu an burada görev yaptırılmıyor” dedi.

İmamoğlu İBB’deki bir tırpanı daha ifşa etti!

THY GÜVENLİK MÜDÜRÜ DURUMU SAVUNDU, İMAMOĞLU’NU SUÇLADI

THY Güvenlik Müdürü Cihangir Koparan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu’nu “kamu düzenine karşı gelmek”le suçlayan Koparan, “Mahkemeden alınan kararlar doğrultusunda, yetkili kamu kurumlarına müracaat edilmiş, yetkili kamu kurumları da bu tür fiili müdahalelere müsaade edilmemesi için gerekli tedbirleri almıştır. Kaymakamlık kararı bu maksatla alınan bir karardır. Kamu kurumlarının karşı karşıya gelmesi değil, Sayın İBB Başkanının kanuna ve kamu düzenine karşı gelmesi söz konusudur. İBB Başkanının ‘9 aydır sabrediyoruz, uzlaşma için çözüm arıyoruz’ şeklinde bir cümlesi var. İBB’nin 9 aydır sabretmesinden değil, şirketimizin 13 yıllık emeği ve 130 milyon dolara yakın kamu yararı taşıyan yatırımının, 9 aydır gasp edilememiş olmasından söz edilebilir. Zira İBB tarafından hiçbir zaman uzlaşma girişimi olmamış, şantiyemizin elektriği ve suyu kesilmiş, koruma levhaları ve ofis kısımları yıkılmış, şantiye alanı defalarca zorbalıklarla basılmaya çalışılmıştır. Bunun üzerine görüşme ve toplantı talep edilmiş ancak şirketimize cevap dahi verilmemiştir” dedi.