İmamoğlu duyurdu! HızRay ile günde 1,5 milyon yolcu taşınacak

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 3:01 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 3:01 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından HızRay projesi ile ilgili bir video paylaştı. Videoda 74,5 kilometrelik HızRay projesi ile günde 1,5 milyon yolcu taşınacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, günde 1,5 milyon yolcu taşıyarak kentin trafik sorununu çözecek olan HızRay projesi ile ilgili videoyu Twitter hesabından paylaştı.

Videoda HızRay’ın 74,5 kilometre uzunluk, 13 istasyon ve 12 transfer merkezinden oluşacağı ifade edildi.

SABİHA GÖKÇEN BEYLİKDÜZÜ ARASI 50 DAKİKAYA İNECEK

İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3,4 kilometrelik tünele de sahip olacak proje ile Sabiha Gökçen Havalimanı ve Beylikdüzü arasındaki 100 dakikalık yolculuk süresinin 50 dakikaya düşeceği videoda yer aldı. Videonun sonunda konuşan Ekrem İmamoğlu,  şunları dile getirdi:

“Sevgili İstanbullular HızRay İstanbul’un çok önemli bir ihtiyacı. Özel otomobil kullanan binlerce kişiyi toplu ulaşıma çekecek çevre dostu konforlu bir ulaşım alternatifi. Aklın ve bilimin ışığında azimle çalışarak İstanbul’un trafik sorununu beraberce çözeceğimize tüm kalbimle inanıyorum. 16 milyon İstanbullu bir araya geldiğimizde çözmeyeceğiz hiçbir sorun yok. Hep beraber başaracağız.”

İmamoğlu konuştuğu yurttaşın AKP’li olduğunu böyle anladı