İmamoğlu Çorlu’da: Devlet, bu ülkede tren kazalarıyla acılar yaşanmasın diye var

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 11:07 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 11:07 pm

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Çorlu’da vatandaşa seslendi. İmamoğlu, konuşmasında Çorlu tren katliamını hatırlattı.

Çorlu Millet Buluşması’nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, adalet vurgusu yaptı. İmamoğlu, Çorlu tren katliamını hatırlatarak “Devlet, bu ülkede tren kazalarıyla acılar yaşanmasın diye var. Devlet adalet yerini bulsun diye var.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN DENGESİNİ YENİDEN SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”

İmamoğlu, şunları söyledi:

Çok tarihi bir seçime gidiyoruz. Türkiye’nin dengesini yeniden sağlamak zorundayız. Türkiye’nin dengesi ne yazık ki tehlikeli bir şekilde bozuldu. Bunlara bıraksak memleketi yere çakılmak üzere bir sürece doğru ilerliyorlar. Ülke olarak bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Daha fazla bekleyemeyiz. Ülkenin dengesini bozanları 14 Mayıs’ta evlerine yollayacağız. 22 yıldır ülkemizin ekonomik dengesini kökünden bozanlar, çok kazananlara daha çok kazanırken az kazananın elindeki bile gitti. Zengin daha çok zengin oldu. Fakir daha çok fakir oldu. Gençlerimiz, hak ettikleri halde kamuda iş bulamıyorlar. Hak etmeyenler mülakat ile işe yerleştiriliyorlar. Biz mülakatı buruşturup çöpe atacağız.

“ADALET TERAZİSİNİN DENGESİNİ YERLE BİR ETTİLER”

Haksız kazanç elde edenlere devletin kapıları sonuna kadar açıldı. Adalet terazisinin dengesini yerle bir ettiler. O terazi ne yazık ki artık halktan yana değil. Güçlüden yana tartmaya başladı. Adamına göre hukuk, adamına göre adalet dönemi başladı. Eğitimde ve sağlıkta ne yazık ki denge bozuldu. İyi okullara ve kaliteli sağlık hizmetine artık parası olan bile ulaşamıyor. Birliğimizi, kardeşliğimizi sağlayan her şeyi bertaraf ettiler. Sosyal dengeyi bozdular. Bir ülkede dengeyi devlet sağlar. Ama bunlar ne yaptı? ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ diye getirdikleri bu sistem devletimizi derinden sarstı.  Devleti tek bir kişinin iradesine tabi hale getirdiler. Biz tekrar kurumları, kuralları hakim kılmak ve devleti tekrar sahibine vermeye geliyoruz. 

“DEVLET TREN KAZANLARIYLA ACILAR YAŞANMASIN DİYE VAR”

Size söz Çorlu; 15 Mayıs’ta bu ülkeye bahar gelecek. Devlet, milletine hizmet edecek. Devlet gücünü milletten alacak. Bu gücü millete hizmet etmek için şefkatini, vicdanını, güler yüzünü göstermek için kullanacak. Artık millet yüzü asık yönetici istemiyor. Millet döver gibi söver gibi konuşanı istemiyor. Devlet, milleti için var. 

Devletin herkesin işi gücü olsun, sağlığı, kazancı yerinde olsun, çocuklar, gençler mutlu olsun diye var. Devlet kimse soğanın patatesin fiyatını dert etmesin diye var. Devlet, bu ülkede tren kazalarıyla acılar yaşanmasın diye var. Devlet adalet yerini bulsun diye var. Millet İttifakı, Türkiye’ye basit bir hükümet değişimi vaat etmiyor. Ahmet kalksın, Mehmet otursun diye gelmiyor. Millet İttifakı bozuk düzeni değiştirmeye geliyor.  Devletimizin temellerini adalet üzerine sağlam biçimde oturtmaya geliyor. Devletin temelinde adalet olursa bu topraklar üzerindeki her şey sağlam olur, güçlü olur, güzel olur. 

“HADİ ORADAN”

Devletin temelinde adalet olursa kardeşliğimiz sağlam olur. Bu milleti en fazla birliğimiz ve beraberliğimiz üzerinden bozmaya çalışanlar var. Denizli’ye girerken binanın cephelerinde ne gördüm biliyor musunuz neymiş ‘Milleti bölene oy vermeyin’ afişleri asmış. Bu akıl ne biliyor musunuz ‘Bana oy verenler milli ve yerli. Bana oy vermeyenler vatan haini’ hadi oradan.