İmamoğlu: Bütün dünyaya örnek bir şehir olmaya çalışıyoruz

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 12:07 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 12:07 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde yaptığı konuşmasında “Bütün dünyaya örnek bir şehir olmak için çok çalışıyoruz. Sadece İstanbul ve Türkiye’nin değil bütün dünyanın göz bebeği olarak izlediği İstanbul’un bir başka sorumluluğu da dünyaya, insanlığa örnek bir şehir olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı. Festival için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e teşekkür eden İmamoğlu, “İstanbul’un en güzel festivallerinden biri, şu manzaranın güzelliği herkesin içine umut saçıyor” dedi.

‘ BİZİM TEMAMIZ DA “EKOLOJİ” ‘

İmamoğlu, şunları söyledi:

İstanbul’u adil, yeşil ve yaratıcı bir şehir olarak nitelemiştik. Bu senenin teması “ekoloji”. Dünyanın herkese ait bir yer olduğunu, sınırlar ülkeleri belirlese de aslında bütün insanlığın dünyaya hizmet etmesi gerektiğini ve dünyaya zarar vermeden çocuklara emanet etmesi gerektiğini bütün yöneticilerin kabul etmesi gerekiyor.

Bütün dünyaya örnek bir şehir olmak için çok çalışıyoruz. Sadece İstanbul ve Türkiye’nin değil bütün dünyanın göz bebeği olarak izlediği İstanbul’un bir başka sorumluluğu da dünyaya, insanlığa örnek bir şehir olmasıdır. Bu misyonla ve vizyonla hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizim de temamız “ekoloji”.

Ekrem İmamoğlu: Cumhur İttifakı İSKİ’ye zulüm çektiriyor