İmamoğlu: Batı Karadeniz için desteğe hazırız

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 2:09 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 2:10 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama yaptı. İklim krizine dikkat çeken İmamoğlu, “Ülkemizde kötü şehircilik, ihmal ve plansızlık krizin verdiği zararı ne yazık ki çok daha artırıyor.” dedi.

Batı Karadeniz sel etkisi altında. AFAD ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop’ta alarm verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada İBB olarak desteğe hazır oldukları mesajı verdi. İklim krizine de dikkat çeken İmamoğlu’nun Twitter paylaşımı şöyle:

Batı Karadeniz‘de selden etkilenen tüm bölgeye geçmiş olsun, İBB olarak tüm ekiplerimizle her zaman desteğe hazırız. İklim krizinin sonuçlarını tüm dünya yaşıyor ancak ülkemizde kötü şehircilik, ihmal ve plansızlık krizin verdiği zararı ne yazık ki çok daha artırıyor.”

BATI KARADENİZ  SEL ALTINDA

Meteorolojinin kırmızı alarm verdiği Kastamonu’da yağışlar nedeniyle iki köprü çöktü. Söke Çayının taşma noktasına gelmesiyle vatandaşların iş yerlerini açmaması ve giriş kat ile birinci katta oturan yurttaşların tedbir almaları istendi. Sinop Ayancık’ta üç köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Bartın’da ise dere kenarındaki 6 ev boşaltıldı.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde şiddetli yağışın etkisiyle taşan sel suları 2 köprüyü yıktı, bir mahallede ise evleri sel suları bastı. Bozkurt ilçesinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Zonguldak, Bartın ve Karabük’te sağanak nedeniyle yollar sular altında kaldı, bazı bölgelerde vatandaşlar tahliye edildi. Sağanağın yol açtığı sel sonucu dereler taştı, köprüler yıkıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kastamonu’nun Küre ilçesinde 1 vatandaşın kayıp olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kastamonu ve Düzce’de yaşanan sel felaketinde kaybolan iki kişinin arama kurtarma çalışmalarının başladığını aktardı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, 2. Kartal Kitap Fuarı’na Övgü