İmamoğlu Bakan Kurum’u yalanladı

Yayın tarihi: 2 Mart 2023 Perşembe 3:54 pm - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 8:20 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul depremine karşı 1,5 milyon konutun taşınması ile 6 milyona yakın insanın kente göç edeceğini söyledi. İmamoğlu, Bakan Kurum’un açıkladığı projenin imkansızlığına dikkat çekti.

İstanbul’da 51 yıllık Nurcan Apartmanı İBB’nin “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında yıkıldı. Yıkımı izleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Elrem İmamoğlu, kente olası bir depreme karşı uzun süredir çalıştıklarını dile getirdi. İmamoğlu İstanbullulara “İstanbul Güçleniyor” web sitesini takip etmelerini ve “İstanbul Yenileniyor” kampanyasına katılmaları için de çağrı yaptı.

Yapıların taranması için hızlı hareket edeceklerini belirten İmamoğlu “İstanbul’un sektörlerini harekete geçirip, depreme dayanıklı zaman dilimini hep beraber ortak karar alacağız. Bu işi önemsiyoruz. İnsan hayatı, deprem, Türkiye’mizin, İstanbul’umuzun bu tehditten kurtulması için hep beraber inşallah başaracağız diyorum” dedi.

“BİR BUÇUK MİLYON EŞYAYI EVDEN EVE NAKLİYATLA TAŞISIN BAKALIM KAÇ SENEDE TAŞIYACAK”

İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un 1,5 milyon riskli binayı belirlenen rezerv alana taşınacağını açıklamasını yalanladı. İmamoğlu, şunları dile getirdi:

“Bu, bir seçim vaadi dili. 1,5 milyon konutu hangi rezerv alana taşıyacak? Bileniniz var mı? Yani 4,5 milyon insan. Ben nerede olduğunu böyle bir rezerv alanın bilmiyorum; bir. İkincisi; ya Allah aşkına, bırakın semti, hangi mahalleyi taşımışsınız bugüne kadar? Yani bir yerden alıp, bir yere taşıdığınız bir mahalle gösterin İstanbul’da 20 senedir. Bırakın bu lafları.

Sayın Bakan, deneyimli bir insan. Teknik bir insan. Yani bırakın 1,5 milyon bağımsız bölümü taşımayı, bir buçuk milyon eşyayı evden eve nakliyatla taşısın, bakalım kaç senede taşıyacak. Ya da taşıdığı zaman diğer semtler ne olacak? İstanbul’a yeni bir 6 milyon insan mı taşımaktan bahsediliyor?”

 

Ekrem İmamoğlu: İstanbul’u konuşuyoruz, Ekrem İmamoğlu’nun arazisini değil