İmamoğlu: 10 milyarlarca liralık Kanal İstanbul yapsanız bir anlam ifade etmez

Yayın tarihi: 2 Aralık 2022 Cuma 6:37 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma 6:37 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürlük Yerleşkesi’nde inşa edilen ‘Yuvamız İstanbul Kreşi’ni hizmete açtı. Açılış konuşmasını yapaN İmamoğlu, “10 milyarlarca liralık ‘Kanal İstanbul’ yapsanız, bir anlam ifade etmez.” dedi.

İBB’nin “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında Yuvamız İstanbul Kreşi’nin açılışı yapıldı. Eyüpsultan’daki İSKİ Genel Müdürlüğü Yerleşkesi içinde yer alan kreş; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Özgür Karabat ve Turan Aydoğan ile İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın katıldığı törenle hizmete girdi.

Açılış konuşmasını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu, gerçekten çok değerli bir hedefi ülkemizin önüne koyar. Hiçbir şeyle kıyaslanmaz. Yani 10 milyarlarca liralık ‘Kanal İstanbul’ yapsanız, bir anlam ifade etmez. Siz, nesli iyi bir eğitimle geleceğe hazırladığınızda, oradan gelecek yaratıcı fikirler, oradan gelecek olan Türkiye’yi ve dünyayı değiştirecek yatırımcı, üretken nesiller, ülkemizi bambaşka bir boyuta kavuşturur” ifadelerini kullandı.

“BU PROJE HİÇBİR ŞEYLE KIYASLANAMAZ”

İmamoğlu, şunları söyledi:

Ülkemizde tüm çocukların okul öncesi eğitim alması konusunun bir devlet politikası olması gerekiyor. Bu, ülkemiz adına çok önemli, çok dev bir proje olur. Bu, gerçekten çok değerli bir hedefi ülkemizin önüne koyar. Hiçbir şeyle kıyaslanmaz. Yani 10 milyarlarca liralık ‘Kanal İstanbul’ yapsanız, bir anlam ifade etmez. Siz, nesli iyi bir eğitimle geleceğe hazırladığınızda, oradan gelecek yaratıcı fikirler, oradan gelecek olan Türkiye’yi ve dünyayı değiştirecek yatırımcı, üretken nesiller, ülkemizi bambaşka bir boyuta kavuşturur. Türkiye’den Almanya’ya gidip, Covid-19 aşısını geliştirme başarısı gösteren Özlem Türeci ve Uğur Şahin örneğinde olduğu gibi bizim insanımıza fırsat verildiğinde, önünde hiçbir engel duramaz. Bizim insanımıza gerçek anlamda ilim ve bilim, eğitim verilirse, inanın onun karşılığını misli misli bu millete, bu topluma ve bütün dünyaya kazandırabilecek kabiliyete sahiptir. O bakımdan bu sürecin devlet politikası, milletimize sunulan en önemli proje diye tariflenmesi sürecinde, bugünkü hükümetten açıkçası ve net ifade edeyim ki; benim hiçbir beklentim yok. Dolayısıyla yıllardır İstanbul’u yöneten kişilerin o sürece bakışının, bizim böylesi bir süreçte karşımıza böyle bir imkânı sunmasını ben bekleyemiyorum. Keşke olsaydı.

İBB çalışanının, Soylu’ya açtığı üç kuruşluk dava sonlandı! “Bu rakamla müvekkilime hakaret edildi”