İmam hatiplere koronavirüs güncellemesi

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 11:12 am - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 11:12 am

İmam hatip okullarının tanıtımı için hazırlanan kılavuzda, koronavirüs güncellemesi yapıldı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, tanıtım faaliyetlerinin, ‘Covid-19’a karşı gerekli tedbirler alınarak’ yürütülmesini, Cuma vaazlarında velilere bilgi verilmesini istedi.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; MEB imam hatip tanıtımı için koronavirüs güncellemesi geliştirdi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün başka ülkelere örnek olacağını savunduğu imam hatip liselerinin tanıtım faaliyetleri için hazırlanan kılavuzda, ‘Covid-19 güncellemesi’ yapıldı.

Cuma hutbelerinde, kamuoyunun imam hatipler hakkında “sağlıklı” bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar yapılabileceği belirtildi.

SAĞLIKLI DİN PERSPEKTİFİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine 13 Mayıs’ta, AİHL/İHO Okul Tanıtımları başlıklı bir yazı gönderildi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz imzasını taşıyan yazıda, “Sağlıklı bir din perspektifi sunmak için imam hatiplerde eğitim gören çocukların her yönden gelişmesi şarttır” denildi.

İmam hatiplerin başka ülkelere örnek olma potansiyeli taşıdığını öne süren Nazif Yılmaz, fen ve sosyal bilimlere ait dersler ile temel İslam bilimlerine ait derslerin aynı ortamda okutulduğu okulların velilere doğru anlatılması gerektiğini belirtti.

İmam hatip okulların tanıtımı için hazırlanan, Tanıtım Faaliyetleri Uygulama Kılavuzu da koronavirüs salgını nedeniyle güncellendi. Tanıtım faaliyetlerinin, “Covid-19’a karşı gerekli tedbirler alınarak” yürütülmesini isteyen Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, okul müdürleri ve öğretmenlerin etkin rol oynayacağını bildirdiği çalışmalar için bazı örnekler de sıraladı.

VAAZLA BİLGİLENDİRME

Tanıtım için dernek, vakıf ve STK’ler ile iş birliği yapılabileceği kaydedilen kılavuzda yer verilen bazı örnek çalışmalar şunlar oldu:

  • Köşe yazarları, muhabir ve eğitimle ilgili STK’lerin isim, adres ve telefon numaralarından veri tabanı oluşturularak okula ait haber değeri taşıyan faaliyetler servis edilir.
  • Gerekli izinler alındıktan sonra ulusal basına demeç, röportaj verilebilir.
  • Cuma vaazları ve hutbelerinde imam hatip okulları hakkında kamuoyunun sağlıklı şekilde bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar yapılır.