İlyas Salman isminin yürek yakan hikayesini anlattı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2022 Salı 9:43 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 2:05 pm

Yeşilçam‘ın usta oyuncularından İlyas Salman, katıldığı bir programda isminin yürek yakan hikayesini anlattı. Salman, isminin aslında hayatını kaybeden kardeşine ait olduğunu ifade etti.

İlyas Salman, Haberler.com’un “Haber Bahane” isimli programına katıldı. Kendisine yöneltilen “Kaç kardeşsiniz?” sorusunu yanıtlarken duygu dolu anlar yaşayan Salman, kardeşinin yanarak can verdiğini anlattı. İsminin ise ölene kardeşine ait olduğunu ifade eden usta oyuncu “Aslında benim adım Sadık’tı o ölünce onun adını bana verdiler” dedi.

“ANNEM YETİŞTİĞİNDE ÖLMEK ÜZEREYDİ”

Salman, acılarla dolu hikayesini şöyle anlattı:

“Malatya’da bir köyde oturuyorduk. Annem, kardeşimle ben üşümeyeyim diye teneke sobanın üzerine bir tencere su koymuş ve içine de patates atmış. Diğer herkes de su almaya gitmiş. Bizde erkek çocuklarına da fistan giydirirler. Kardeşim de sobaya yanaşmış ve eteği tutuşmuş. Gözümün önünde oldu, üstüne bir şey atarak söndürmeyi düşünemedim. Kardeşim İlyas yanıyor diye duvarları yumrukladım. Annem yetiştiğinde ölmek üzereydi. Kasaba yoluna çıkardılar ama yolda can verdi. Aslında benim adım Sadık’tı o ölünce onun adını bana verdiler. 15 yaşıma geldiğimde 7 kardeşimi kaybetmiştim. Acılar içerisinde geçip gittiler dünyamızdan. Şu an bile her 15-20 günde bir yangın rüyası görürüm. Hep biri yanıyor olur ve gücüm yetmez, söndüremem. O trajediyi anlatamam”

Yeşilçam’ın ‘Rambo’su hayatını kaybetti