İltica soruşturmasında hedef alınan belediye başkanları TELE1’de

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 4:51 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 4:54 pm

İçişleri Bakanlığı’nın gri pasaport skandalıyla ilgili hakkında soruşturma açtığı belediyelerden Yerköy, Gölbaşı ve kayyum ile görevden alınan Suruç Belediye Başkanları TELE1’e konuştu.

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için yurt dışına gönderdiği 45 kişiden 43’ünün dönmediğinin ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 6 belediye hakkında soruşturma başlatıldı. Haklarında soruşturma başlatılan belediyelerden Suruç eski Belediye Başkanı Hatice Çevik,  İYİ Partili Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ve CHP’li Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

Kayyum tarafından hedef gösterilen Hatice Çevik, “Bizim dönemimizde sivil toplum kuruluşlarıyla hiç protokol imzalanmadı, böyle bir etkinlik düzenlenmedi” dedi. Yerel seçimlerle göreve geldiğini ancak 7 ay sonra kayyumla görevden alındığını hatırlatan Çevik, “AKP’li belediyelerde ortaya çıkan bu olayları diğer belediyelere de yansıtarak kendilerini aklamaya çalışıyorlar” dedi.

“SAPLA SAMANI KARIŞTIRDILAR”

“Sapla samanı karıştırdılar.” diyen İYİ Partili Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ise “29 kişi yurtdışına yarışmaya gitti ve yurtdışından döndü. Bunların birçoğu zaten devlet memuru.” şeklinde konuşarak elindeki belgeleri gösterdi.

“2 OTOBÜS GERİ DÖNDÜ”

CHP’li Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, “2 otobüsle 64 kişi gitti. Belediye personelleri tamamının döndüğünü söylüyor. Tamamı sertifikalı, sanatçı ve sporcuydu.” dedi.