İlkokul öğrencileri ‘Şehadet Bilinci’ etkinliğine götürüldü!

Yayın tarihi: 6 Mart 2019 Çarşamba 9:25 am - Güncelleme: 6 Mart 2019 Çarşamba 9:25 am

Mersin Yenişehir’deki ilkokul ve ortaokul öğrencileri, ders saatinde apar topar “Şehadet Bilinci” etkinliğine götürüldü. Velilerinden habersiz etkinliğe götürülen çocuklardan 12’si dağıtılan yemekten zehirlendi.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre öğrencilere yönelik etkinliklerin yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenebileceği yönündeki yargı kararlarını ısrarla yok sayan dini vakıf ve derneklerin etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. Akdeniz İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları ve Muhbirleri Derneği’nin düzenlediği “Şehadet Bilinci” etkinliğine öğrenciler, velilerinden habersiz götürüldü. Öğrencilerin etkinlikte dağıtılan yemekten zehirlendiği ortaya çıktı.

Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti ile ortaklaşa yaptığı etkinliklerle dikkat çeken AKİMDER, önceki gün Mersin’de, “31 Mart’tan 15 Temmuz’a Şehadet Bilinci” adlı bir konferans düzenledi.

AKİMDER Başkanı Ömer Lütfi Türkmenoğlu’nun yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren bir yurttaşın eşinin ve annesinin de konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Yenişehir’deki Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleşti. İlçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin otobüslerle etkinliğe taşındığı öğrenildi. Ders saatlerinde okullarından alınan öğrencilerin, velilerinden habersiz etkinliğe taşındığı iddia edildi.
Öğrencileriyle birlikte etkinliğe götürülen bir öğretmenden edinilen bilgiye göre, etkinlikten yarım saat önce ilçedeki okullar aranarak konferansın bilgisi verildi.

AKİMDER’in okul yönetimlerine açtığı telefondan 15 dakika sonra öğrenci ve öğretmenler apar topar etkinliğe götürüldü. Her şeyin çok ani geliştiğini aktaran öğretmen, öğrencilerden bazılarının salona girene kadar nereye götürüldüğünden dahi haberi olmadığını savundu.

12 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ
Konferansın ardından davetlilere tavuk tantuni dağıtıldı. Dağıtılan tantuniyi yiyen 12 öğrenci kusma ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. O ana kadar hiçbir şeyden haberi olmayan veliler, çocukları gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye götürülmesiyle yaşananlardan haberdar oldu. Veliler, çocuklarının kendilerinden habersiz şekilde ve ders saatleri içinde etkinliğe götürülmesine tepki gösterdi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ders saatinde velilerden izin alınmadan etkinliğe götürülmesini ve dağıtılan yemekten dolayı öğrencilerin zehirlenmesini Meclis gündemine taşıdı. Yaşananlara hiçbir anne babanın tahammül etmeyeceğini belirten Başarır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şunları sordu:

*Çocukların derste, okulda olmaları gereken bir zamanda, okul dışında bir etkinliğe götürülmesindeki amaç nedir? Bu önceden hazırlanmış planlı bir program mıdır?

*Öğrencilerin söz konusu etkinliğe götürülmeleri için velilerinden yazılı izin belgesi alınmış mıdır? Öğrencileri başlarında gitmeleri için görevli öğretmen ve müdür yardımcısı tayin edilmiş midir?

*Sorumluları hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?