İlkay Gündoğan ve Emre Can’ın asker selamı beğenisini geri çekme nedeni belli oldu

Yayın tarihi: 14 Ekim 2019 Pazartesi 10:13 am - Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 10:13 am

Türkiye Milli Takımı oyuncusu Cenk Tosun’un Arnavutluk maçındaki gol sevincinde yapılan ‘asker selamı’ fotoğrafını beğenen Almanya Milli Takımı oyuncuları İlkay Gündoğan ve Emre Can, beğenilerini iptal etti. Gündoğan: “Politik olacağını düşündüğüm için hemen beğeniyi geri çektim.” Emre Can: “Savaşın her türlüsüne karşıyım.”

 

Almanya Milli Takımı’nda oynayan İlkay Gündoğan ve Emre Can, Türkiye Milli Takımı oyuncusu Cenk Tosun’un Arnavutluk’a attığı gol sevincinde yapılan ‘asker selamı’nın yer aldığı fotoğrafa yaptıkları beğeniyi geri çektiler.

İlkay Gündoğan’a ulaşan Kicker, oyuncunun, “Politik olacağını düşündüğüm için hemen beğeniyi geri çektim. İnanın ki geçen senenin ardından yapmak isteyeceğim tek şey politik bir açıklama yapmak” dediğini aktardı.

Emre Can’ın ise bu hareketiyle ilgili, “Ben içeriğinde ne olduğuna dikkat etmeden beğendim. Ben barışçıl bir insanım ve savaşın her türlüsüne karşıyım” ifadelerini kullandığı belirtildi. Almanya’da daha önce de Mesut Özil’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden olmuştu.