İlkay Akkaya’dan Erdoğan’a: Toplum müzikten değil faşist zihniyetten rahatsız

Yayın tarihi: 22 Haziran 2021 Salı 10:18 am - Güncelleme: 22 Haziran 2021 Salı 3:16 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Sanatçı İlkay Akkaya, Erdoğan’ın “Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” sözlerine tepki gösteren isimlerden oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından birçok yurttaş alınan kararlara tepki gösterdi. “Kusura bakmasınlar” sözlerine karşılık Twitter’da #KusuraBakıyoruz tagi TT listesine girdi. 24:00’dan sonra müzik yapmak için buluşan müzisyenler gözaltına alındı.

Sanatçı İlkay Akkaya da Erdoğan’ın bu sözlerine “Ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil, ama gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız” ifadeleriyle yanıt verdi.

Akkaya, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kendi çıkarları söz konusu olduğunda büyük kalabalıklar toplayarak salgının daha da büyümesine neden olanların müzikle ilgili aldıkları bu karar tabii ki halk sağlığıyla açıklanamaz. Milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil ama gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız.”