İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’dan ‘uzaya kenetlenme’ pozu

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 7:17 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 7:19 pm

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesinin ardından astronot arkadaşları ile çekilen fotoğrafı paylaştı. Gezeravcı, “Yüzümüzdeki mutluluk, astronot arkadaşlarımızın kameralarına bu şekilde yansımış” dedi.

Türkiye’nin uzaya ilk kez insan gönderme projesinin yer aldığı Axiom-3 misyonu kapsamında pilot Alper Gezeravcı’nın içinde bulunduğu Dragon uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) geçtiğimiz günlerde iniş yaptı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzaya çıkmasının ardından kapsüllerinin kenetlenme limanına eriştikten kısa bir süre sonra diğer astronot arkadaşları ile fotoğraf çekindi.

“YÜZÜMÜZDEKİ MUTULULUK KAMERLARA BU ŞEKİLDE YANSIMIŞ”

Gezeravcı, söz konusu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Gezeravcı, fotoğrafa şu notu düştü:

“Kapsülümüz kenetlenme limanına eriştikten kısa bir süre sonra yüzümüzdeki mutluluk astronot arkadaşlarımızın kameralarına bu şekilde yansımış. Uluslararası Uzay İstasyonu, farklı ülkelerden astronotları bir araya getirerek küçük bir dünya oluştururken evrene ışık tutmak için gerçekleştirilen birçok deneye de ev sahipliği yapıyor. Biz de bu deneyimi bizzat yaşayarak ülkemizi uzay araştırmaları alanında hak ettiği seviyeye getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Uzaydan hepinize, en içten sevgi ve selamlarımla!”

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’dan ‘uzaya kenetlenme’ pozu

Alper Gezeravcı bugün gen ve mikroalg deneyleri yapacak

Kaynak: TELE1