İlk koronavirüs aşısı denemesi yapıldı: Jennifer Haller izlenimlerini aktardı

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 4:00 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 4:00 pm

Dünyada ilk koronavirüs aşısı denemesi yapılan 44 yaşındaki Jennifer Haller yaşadıklarını, “Aşıdan sonra iki hafta boyunca semptomlarımı not etmemi istediler. İlk gün biraz ateşim vardı. İkinci gün kolum oldukça ağrıyordu ama hepsi bu kadardı. Bundan sonra her şey yolunda gitti. Grip aşısı kadar kolaydı” sözleriyle anlattı.

Habertürk’ün New York Post gazetesinden aktardığı habere göre Haller, deneysel koronavirüs aşısını grip aşısı ile karşılaştırdı ancak teste kaydolmanın tonlarca risk taşıdığını söyledi. Jennifer Haller, Facebook’ta gördüğü ‘bu tarihi denemenin bir parçası olun’ çağrısına kayıtsız kalamadığını ve gönüllü olmaya karar verdiğini belirterek, “Bu küresel salgını durdurmak için yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Sonra bu fırsat gelince ‘Belki katkıda bulunmak için yapabileceğim bir şey vardır’ diye düşündüm” ifadelerini kullandı.

Jennifer Haller ve eşi, erkek bebeklerinin bazı tıbbi çalışmalarda yer almasına izin verdiği ancak bu durumun tamamen farklı bir konu olduğu dile getirildi. Haller, “Bir ton risk vardı ama ben gerçekten pozitif bir insanım. Aklımda faydalar riskten daha ağır bastı” dedi.

‘İLK GÜN BİRAZ ATEŞİM VARDI’

Aşının yapıldığı gün olan 16 Mart’ta lansman için davet edilen Associated Press’i karşısında görünce aşının deneneceği ilk kişi olduğunu anlayan Haller, “Aşıdan sonra iki hafta boyunca semptomlarımı not etmemi istediler. İlk gün biraz ateşim vardı. İkinci gün kolum oldukça ağrıyordu ama hepsi bu kadardı. Bundan sonra her şey yolunda gitti. Grip aşısı kadar kolaydı” dedi.

“O ölümcül hastalığa karşı başarılı bir aşı ortaya çıkacağından eminim” diyen Haller, “Aşıya ne zaman ulaşırsak ulaşalım, ne olursa olsun, sürecin bir parçası olmaktan gurur duyacağım” ifadelerini kullandı.

Haller, önümüzdeki hafta aşının ikinci dozunu alacak ve izlenmesi 2021 baharına kadar devam edecek.