‘İlk kez konut alacaklara finansal destek verilecek’

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2023 Cuma 3:21 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2023 Cuma 3:21 pm

Konut arzının teşvik edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz “İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek” dedi. Yılmaz detay vermedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları kapsamında, İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Yılmaz “Konut arzına ilişkin değerlendirmeler yapıldı, ilk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde duruldu. Yeni finansal enstrümanlar konusu gündeme geldi. Konut arzı teşvik edilecek. İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek” dedi.

Yılmaz konuya dair detay vermedi.

Yeni Şafak’ta Şimşek röportajı sonrası ‘Faiz haram’ yazısı

‘YATIRIMA DÖNÜK KREDİ VERİLECEK’

Yılmaz şunları dedi: “Finans kesiminin yeni ekonomi politikaları konusunda memnuniyeti var. Finans sektörü hazırlıklarını sürdürmekte olduğumuz orta vadeli programa güçlü destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Yatırıma dönük kredilerin seçici bir şekilde devam etmesi konusunda çalışma başlattık önümüzdeki dönemde açıklayacağız. OVP Eylül ayının ilk yarısında paylaşılacak, öngörülebilirliğin arttığı bir ortama geçiş olacak. OVP ile birlikte uluslararası alanda daha yoğun bir çaba içine girilecek. Enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmemek için üretimi, ihracatı devam ettirme çabamız var. Bu ikisini aynı anda yapmak zorundayız.”

Şimşek umudu Körfez’e bağladı: Türkiye’ye çok önemli imkanlar tahsis edilecek