İlk kez bir araya gelecek altı partinin öncelikli gündemi ‘yol haritası’

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 8:05 am - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 8:08 am

Altı muhalefet liderinin 12 Şubat’ta ilk kez bir araya geleceği toplantıda ana gündemin ‘aday belirleme’ değil, ‘ortak yol haritası’ tespiti olacağı belirtildi.

Siyaset kulislerinde gözler CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin genel başkanlarının cumartesi günü yapacağı görüşmeye çevrildi.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın CHP kulislerinden aktardığına göre, görüşmenin esas gündemi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş olacak. Ekonomi de gündeme gelecek. Ancak parti içinde yapılan yorumlara göre, “liderler bir aday belirlemekten çok, farklı ideolojilere sahip partilerin iktidara gelmesi halinde nasıl bir yol haritası izleyeceğini” konuşacak.

“Sorun seçilmek değil, sonrasında yapılacaklar” diyen CHP kaynakları, “Buradaki birliktelik; ülkenin kötü gidişatına dur demek, uçurumdan aşağı giden aracı tekrar yola kazandırmak için. Bu birliktelikte beklenen ortak bir adayla toplumun önüne çıkmak. Ekonomiyle, parlamenter sistemle ilgili ortak çalışmalar da bunun altyapısı” görüşünü dile getiriyor.

Altı parti TBMM’de bir araya geldi: Uzlaşılan metinde redaksiyon yapıldı

Kulis! Muhalefette ‘ittifak mı, iş birliği mi?’ tartışması