İlk kez aylık kasko

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2020 Pazar 12:11 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2020 Pazar 6:36 pm

Hayatımızı durma noktasına getiren koronavirüs, arabalarımızı da durdurdu. Şehirler arası karantinaların ve sokağa çıkma yasağının olduğu bu dönemde, araçlar otoparklarda kaldı. Ülke genelinde yaşanan kısıtlamalardan dolayı araçlarını kullanamayan ve bütçesi kötü etkilenen sigortalılara yardım eli uzatmak amacıyla, otomobil haberleri gündeminde çok konuşulacak bir karar ile Türkiye’de ilk defa aylık kasko uygulaması başlatıldı.

Yıllık kaskonun aksine aylık kasko, aracınızı ay bazında güvence altına alan bir uygulamadır.

Haber365 tarafından edinilen bilgilere göre,  İstanbul Sigorta Acenteler Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı bu uygulamadan yararlanan sigortalıların poliçe kararlarının esnek olduğunu, istedikleri zaman değişiklik yapabileceklerini açıkladı. Bağcı’dan alınan bilgiye göre insanlar istedikleri zaman poliçe yaptırmaktan vazgeçebilir, var olan poliçesini belirli bir süre olmak kaydıyla durdurabilir ya da farklı bir kasko poliçesine geçebilir.

Sevindiren bu otomobil haberi ile aylık kasko; aracı çalınma, yanma ve çarpışma gibi talihsizliklere karşı güvence altına alıyor ve bu kasko sigortalıların hesaplarında bloke dahil herhangi bir soruna yol açmadan aylık 30TL ile 100TL arası değişen primler veriyor.

Edilen bir diğer bilgi ise, gelen bu uygulamanın bir güzel yanı da aracınızın alabileceği herhangi bir hasar durumunda yaptırdığınız aylık kasko sayesinde aracınızı istediğiniz servise götürebilecek olmanız. Aracınıza kaza nedeniyle gelebilecek hasarlar dışında, sizin kontrolünüzde olmayan afetler, hırsızlık, çalıntı gibi olaylara karşı kasko aracınızı güvence altına alır.

Bu nedenle aracınızın başına gelen olası bir hasarda, hasarı düzeltmek veya aracınızı yenilemek için yeterli ekonomik özgürlüğünüz yoksa kasko yaptırmak sizin için en mantıklı seçenek olacaktır.

Türkiye’ye yeni gelen bu uygulamadan yararlanabilmek için gerekli şartlar çok basit. Önceden kaskosu olup da yenileme dönemi içinde olanlar ya da vade boşluğu 15 güne kadar olan ve bireysel sigortaya sahip olan insanlar bu uygulamadan gönül rahatlığıyla yararlanabilir. Kaskonuzu yenilemek için ise yapmanız gereken ekstra hiçbir şey bulunmamaktadır.

Kredi kartınız müsaitse ve bahsedilen kriterleri eksiksiz olarak sağlıyorsanız, kaskonuz otomatik olarak her ay yenilenecektir. Konuyla ilgili yeni bilgiler için otomobil haberi bültenini takipte kalın.