İlk iş gününde inşaattan kafasına malzeme düşen 17 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2023 Pazar 1:50 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 Pazar 1:50 pm

Şehir dışından inşatta çalışmak için İstanbul’a gelen 17 yaşındaki Yiğit Zamanis, ilk iş gününde kafasına vinçten düşen bir malzeme nedeniyle hayatını kaybetti.

17 yaşındaki Yiğit Zamanis, iddiaya göre İstanbul’un Güngören ilçesinde Tozkoparan Mahallesi’nde bulunan bir inşaat şantiyesinde çalışmak için il dışından dışından geldi.

Yiğit Zamanis’in ilk iş gününde, çalıştığı sırada şantiyede bulunan bir vinçten düşen malzeme kafasına geldi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri şantiyede yaptıkları incelemenin ardından olayla ilgili soruşturma başlattı.

‘BURADA BİR İHMALİN OLDUĞU ORTADA’

Olayı anlatan, Muhammed Haluk Çavuşoğlu, “Olay yaşandıktan sonra parkta oturan arkadaşlarımız bize haber verdiler. Vefat eden arkadaşımızı, olay yerine gelmemizden birkaç dakika önce ambulansla götürmüşlerdi. Buradaki çalışanlardan aldığımız bilgiler üzerine, 16 – 17 yaşlarında bir kardeşimiz burada çalıştığı esnada oluyor. Bugün de burada çok rüzgar vardı. Çalışma arkadaşları da “Rüzgarlı alanda vinçleri kaldırmayalım demişler. Sorumlusu kimse çalışabileceğini söylüyor. Vinç kaldırıldıktan sonra üzerine demir ya da tahta düşüyor ve vefat ediyor. İş güvenliği uzmanına durumu sorduk. Bize ismini bilmediklerini söylediler. İsmini bilmediğiniz insanı nasıl çalıştırıyorsunuz? Henüz bugün işe başladığı söylendi. Neticesinde burada bir ihmalin olduğu ortadadır. Bunun gerçekten araştırılmasını ve bu tarz olayların son bulmasını diliyoruz. Vefat eden kardeşimize de Allahtan rahmet diliyoruz. Bu tarz şeylerin gizlenmemesini istiyoruz. Arkadaşları ağlıyordu. Bir tanesi burada çalışmak istemediğini söylemişti. Muhtemelen maddi durumu kötüydü. Ailesinin de henüz haberi yok. Muhtemelen karakoldan haber verecekler” dedi.

3 kişinin darp ettiği 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti!