“İlk düşünceniz istihdam olmasın” diyen bakana yanıt: Herkesin arkasında Varank amcası, dayısı yok

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 6:30 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 6:45 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın “Üniversiteye başlarken ilk düşünceniz istihdam edilmek olmasın” sözlerine tepki geldi. Özel, “Herkesin arkasında Varank amcası, dayısı yok.  Bizim çocukların Türgev’den, Tügva’dan, Okçuluk Vakfı’ndan alınmış torpil listelerinde adı yok. Ondan işsiz kalıyorlar Sayın Varank” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel düzenlediği basın toplantısında Bakanı Mustafa Varank’ın “Üniversiteye başlarken ilk düşünceniz istihdam edilmek olmasın” ifadelerine yanıt verdi.

Özel, “Gençleri çılgına çeviren, aslında her gün bize çalışan bir bakanı var AK Parti’nin. Sayın Mustafa Varank. Diyor ki, ‘Bize en çok sorulan soru, ‘hangi okulda okursam, kolay iş bulurum?’ Bu soruya Varank’ın verdiği cevap: ‘Kafanızdaki ilk hedefiniz bir yerde istihdam edilmek olmamalı.’ Bu soruya cevap bu mu olmalı. Herkes bakan evladı mı, bunlar vatan evladı. Sen görmüyor musun, genç işsizlik nerelere varmış? 100 gençten 73 tanesi, ‘fırsatını bulursam yurt dışına gitmek isterim’ diyor; sen diyorsun ki ‘İstihdam odaklı bakma.’ Ne odaklı bakacak? Ne yapacak? Cebinde kafeye gitmeye parası yok. Cebinde bir arkadaşıyla gidip bir yerde çay içmeye parası yok. ‘İstihdam odaklı yaklaşmayalım…’ Ne odaklı yaklaşacağız? Gençlerin çıldırdığı kadar, sosyal medyada tepki gösterdikleri kadar var… Mustafa Varank’ın bu sözü, herhalde AK Parti’ye yakın düşünen az sayıda genç vardı, her ankette daha da azalıyor, artık onlar da AK Parti’den uzaklaşmıştır. ‘Siz işi düşünmeyin’ diyor. ‘Meslek seçerken, iş bulmak önemli değil.’ Herkesin arkasında Varank amcası, dayısı yok. Bizim çocukların; Türgev’den, Tügva’dan, Okçuluk Vakfı’ndan alınmış torpil listelerinde adı yok. Ondan işsiz kalıyorlar Sayın Varank. Ürettiğiniz, getirdiğiniz sistem; partinize oy verenleri de değil, sizinle aynı paralelde düşünenleri değil; bir avuç sarayın etrafındaki adamın torpil listelerindeki yağlı ballı seçilmişleri, en krema tabakayı temsil ediyorsunuz siz. AK Partili ailelerin çocukları işsizlikten eziliyor. Siz de diyorsunuz ki ‘işe girme diye bakmayın tercih ederken.’ Neye bakacak?” ifadelerini kullandı.