İlk defa yapılacak UEFA Avrupa Konferans Ligi finali saat kaçta, hangi kanalda?

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 9:49 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 9:49 am

Jose Mourinho’lu Roma ve Hollanda’nın önde gelen takımlarından Feyenoord tarihte ilk defa düzenlenecek UEFA Konferans Ligi finalinde karşı karşıya gelecek.

 

UEFA’nın ilk kez hayata geçirdiği 3. kupası Konferans Ligi’nde ilk şampiyon bu gece belli olacak. Arnavutluk’taki finalde İtalya’dan Roma ile Orkun Kökçü’lü Hollanda’dan Feyenoord karşılaşacak. Bu kupayı kazanan, ödül olarak gelecek sezon Avrupa Ligi’nde gruplara kalıyor. Ancak kupanın ilk sezonunda böyle bir şey olmayacak. Çünkü her iki ekip de ülkelerinde Avrupa Ligi gruplarını garantilediği için bu durum sadece Kupa 2’nin ön eleme maçlarındaki bazı ülke takımlarına yarayacak.

UEFA’dan Trabzonspor’a Şampiyonlar Ligi müjdesi

MOURİNHO TARİHE GEÇMEK İSTİYOR

Roma’nın 1965’te kazandığı Fuar Şehirler Kupası (Önce UEFA Kupası daha sonra Avrupa Ligi adını aldı.) dışında Avrupa’da zaferi yok. Daha önce Avrupa Ligi (Porto ve Manchester United) ve Şampiyonlar Ligi (Porto ve Inter) kupalarını 2’şer kez kaldıran Jose Mourinho, bu finali de kazanırsa, UEFA’nın kulüpler bazındaki tüm kupalarını alan ilk teknik adam olacak.

FEYENOORD EN SON 2002’DE KUPA ALDI

1970 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1974 ve 2002 UEFA Avrupa Ligi’ni müzesine götüren Feyenoord ise Portekizli hocanın 3’lüyü tamamlama hayalini engelleyen ilk kulüp olmak istiyor.

ROMA – FEYENOORD MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA? UEFA AVRUPA KONFERANS LİGİ FİNALİ

Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Arena Kombetare’de oynanacak Roma – Feyenoord UEFA Avrupa Konferans Ligi finali bu akşam TSİ 22.00’de başlayacak. Rumen hakem Istvan Kovacs’ın yöneteceği ve TV 8.5 ile Exxen’den naklen yayınlanacak.

Roma – Feyenoord muhtemel 11’ler:

Roma: Patricio, Mancini, Smalling, Ibanez, Karsdorp, Cristante, Oliveira, Zalewski, Pellegrini, Zaniolo, Abraham

Feyenoord: Marciano, Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia, Aursnes, Orkun Kökçü, Nelson, Til, Sinisterra, Dessers

İlk defa yapılacak! İşte Avrupa Konferans Ligi’nde final oynayacak takımlar