İlhan Taşçı’dan RTÜK Başkanı Şahin’e düello çağrısı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2021 Salı 10:02 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2021 Salı 10:07 am

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i TV’de düelloya davet etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi ile RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medyada atıştı.

Taşçı, RTÜK’ün Türkiye yayıncılığı için öncelikli bir soruna dönüştüğünü belirterek, “RTÜK, 1780 televizyonu ikiye ayırmıştır, iktidarı ve sarayı sevenler; eleştirenler. Eleştirenleri susturabilmek için de Ebubekir Şahin her yolu deniyor, cezaya boğuyor” paylaşımını yaptı.

Taşçı’nın ‘RTÜK’ün ilk 6 ay skoru… Muhaliflere: 22 ceza Yandaşa: 0 (sıfır)’ haberini alıntıladığı paylaşımına RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den yanıt geldi.

Şahin, “Kanunların verdiği yetkilerle görev yapan RTÜK’ün Sayın Üyesi Taşçı’nın bu zihniyeti, asıl yayıncılık sorunudur. RTÜK hiçbir yayıncıyı muhalif-yandaş olarak tasnif etmez, etiketlemez. Alışkanlık haline getirilen bu ayrıştırma çabası kabul edilemez, derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Şahin’in Twitter yorumlarını kapattığı yanıtına gönderiyi alıntılayan cevap veren Taşçı, Şahin’i televizyon programında düelloya davet ederek, şunları yazdı: “İsterseniz iktidara ait olan ya da olmayan sizin seçeceğiniz bir kanalda ayrıştırmaları ve RTÜK cezalandırmalarını tüm yönleriyle tartışalım. Ben hazırım. Yorum sayfanıza yazmama izin vermediğinizden buradan yanıtladım kusura bakmayın! Yanıtınızı bekliyorum…”