CHP’li RTÜK Üyesi Taşçı, Akit’in skandal başlığını şikayet etti

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 8:10 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 1:44 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti liderleri ve devlet erkanının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Anıtkabir’i ziyareti sırasında KJ’sinde bir skandala imza atarak “Anırkabir” başlığını kullanan Akit TV, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) en ağır yaptırım istemi ile şikayet edildi. RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı’nın yaptığı başvuruda bunun ‘sehven yapılmış bir yanlış’ olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, “Aksi halde, Cumhuriyetle hesaplaşması olduğu artık her türlü yayınıyla bilinen yayıncı, daha da cesaretlendirilmiş olacaktır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti genel başkanları ve bakanların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyareti sırasında Akit TV KJ’sinde “Devletin zirvesi Anırkabir’de” başlığını kullandı. Akit TV’ye sosyal medyadan sert tepkiler yağdı.

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, bu durumun ‘sehven yapılmış bir yanlış’ olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, Akit TV’nin en üst sınırdan ceza alması için şikayette bulundu. İlhan Taşçı, “Söz konusu yayın Üst Kurul tarafından değerlendirilmeden geçiştirilemez, geçiştirilmemelidir. Aksi halde, Cumhuriyetle hesaplaşması olduğu artık her türlü yayınıyla bilinen yayıncı, daha da cesaretlendirilmiş olacaktır” dedi.

Taşçı, dilekçesinde RTÜK’ün ‘toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edilmesini önlemek, toplumda nefret duygularının oluşmasını önlemek’ gibi bir misyonu olduğunu kaydederek, şunların altını çizdi:

“RTÜK’ün toplumda böylesine infial yaratan, kutuplaştırıcı, Atatürk’ün manevi şahsiyetine yapılan alçakça saldırıya ekranda yer verilmiş olmasını görmezden, duymazdan gelmesi düşünülemez. Tersi durumda, RTÜK Anayasadan aldığı güç ve yasanın kendisine verdiği televizyonları denetleme görevini yerine getirmemiş olur. Bunun da hukuki sonuçları olması kaçınılmazdır.”

Taşçı, Akit TV’nın yayınıyla ilgili rapor hazırlanmasını ve RTÜK’te gündeme alınmasını da istedi.

Akit TV’den yeni skandal! Anıtkabir’deki töreni, ‘Devletin zirvesi Anırkabir’de’ KJ’siyle verdiler!