‘Ilhan Omar’a idam’ diyen Stella’na Twitter şoku

Yayın tarihi: 29 Kasım 2019 Cuma 12:31 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2019 Cuma 12:31 pm

“Ilhan Omar’ın İran’a hassas bilgi sızdırdığı kanıtlanırsa o vatana ihanet ile yargılanmalı ve asılmalı” diyen Cumhuriyetçi Parti üyesi Daniella Stella’nın Twitter hesabı askıya alındı.

ABD’nin ilk Müslüman kadın Temsilciler Meclisi üyelerinden İlhan Omar’ın idam edilmesi gerektiğini söyleyen Cumhuriyetçi Minnesota Temsilciler Meclisi adayı Daniella Stella’nın Twitter hesabı şiddet içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle kapatıldı. Twitter’dan yapılan açıklamada ‘hesabın, kuralları defalarca ihlal etmesi sebebiyle kalıcı olarak askıya alındığı’ belirtildi.

Washington Times, Daniella Stella’nın seçim kampanyası için kullandığı Twitter hesabından (@2020MNCongress), en az iki defa Omar’ın ‘idam edilmesi gerektiğine’ dair paylaşım yaptığını yazdı. Stella açıklamasında “Federal yasaların uygulanmasını savumamın askıya alınması, Twitter’ın her zaman teröristleri, hainleri, pedofilileri ve tecavüzcüyü korumak için mücadele edeceğini kanıtlıyor” dedi.

Stella’nın yaptığı bir paylaşımda “Ilhan Omar’ın İran’a hassas bilgi sızdırdığı kanıtlanırsa o vatana ihanet ile yargılanmalı ve asılmalı” ifadeleri alıyor. Washington Times’ın aktardığına göre Stella, Omar’ın hassas bilgi sızdırdığına dair iddiaların bulunduğu makaleyi darağacında asılı duran bir çöp adam çizimiyle paylaştı.

Geçen yıl Kongre’ye seçilmesinden bu yana Omar, sağ kanattan gelen saldırı ve komplo teorilerinin yanı sıra doğrudan şiddet içeren tehditlere maruz kaldığını ifade etti. Kongre üyesi, Nisan ayında yaptığı bir açıklamada, Trump’ın kendisini ’11 Eylül’ü küçümsemekle’ suçlamasının ardından ölüm tehditlerinde artış olduğunu söyledi.