İlhan İrem’in ‘Anlasana’ şarkısını yazdığı yere park yapılacak

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 4:54 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 4:54 pm

Efsane sanatçı İlhan İrem‘in anısına Bursa’da “Göklerden ve denizlerden gelen Anlasana’yı bestelediğim yer” dediği Burgaz’daki Aytepe mevkiine isteği üzerine park yapılacak. Parka İlhan İrem’in adı verilecek.

lhan İrem’in acı kaybı Türkiye’yi derinden etkiledi. Sanatçının “Müzik tarihimde milat olan, en önemli eserimi oluşturduğum sahil” dediği Aytepe mevkiinde incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ‘Anlasana’nın doğduğu yerin ‘İlhan İrem Anlasana Parkı’ olacağını açıkladı.

“ANLASANA PARKININ YAPILMASINI İSTEMİŞTİ”

İlhan İrem’e söz verdiğini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sanatçıyla son konuşmasını anlatarak şunları söyledi:

En son konuşmamız da yine bu konudaydı. Bana ‘Göklere gittiğim zaman, o bahçede uyumayı isterim’ demişti. Burası dışında Bursa’ya gelmek istemediğini söylemişti. Daha sonra eşiyle İstanbul’da yaşamaya karar verdiklerini ancak ‘İlhan İrem Anlasana Parkı’nın yapılmasını istediğini söylemişti. Parkın proje çalışmalarına başladığımızı, en kısa zamanda biteceğini, park bitince de açılışını beraber yapmak istediğimizi anlattım. İlhan İrem’in de dediği gibi ‘En ölümsüz sevgilerin, sonsuz denen göklerin, her şeyin bir sonu varsa, ayrılıkların da sonu var.’ Çok kısa bir süre içerisinde burada parkımızı hayata geçirecek, İlhan İrem’e ve Mudanya’mıza yakışan, böylesine değerli bir müzisyeni hakkıyla anmamıza vesile olan bir müzik parkını hayata geçireceğiz.

İlhan İrem için AKM’de tören… Dakikalarca ayakta alkışlandı